Jamie Oliver

Jamie Oliver

Jamie Oliver: wie kent hem niet? De Engelse chef-kok is een fenomeen in de kookwereld en één van ’s werelds meest geliefde televisiepersoonlijkheden. Hij inspireert mensen wereldwijd om meer plezier te hebben in het koken. Zijn tv-programma’s (zoals Jamie’s Super food, Jamie’s Super food family classics, Jamie’s Quick & Easy food) zijn te zien in meer dan 100 landen waaronder de Verenigde Staten, Australië, Zuid Afrika, Brazilië, Japan en Nederland. Jamie’s kookboeken zijn vertaald in meer dan 30 talen!

Lees hier verder: Nieuwste kookboek | Auteursbezoek | Meld je aan voor de Jamie Oliver nieuwsbrief | Biografie | Jamie Oliver recepten | Jamie Oliver kookboeken | Jamie Oliver blogs

Jamies nieuwste kookboek: 7 x anders

Jamie Oliver 7 x andersIn augustus 2020 verscheen Jamies nieuwste kookboek: 7x anders. 7x anders staat voor simpele gerechten voor iedere dag van de week. Lees er hier meer over.

In augustus 2019 verscheen Jamie Oliver VEG. VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Lees hier meer en bekijk drie gratis recepten en een preview.

Auteursbezoek Jamie Oliver

Op 25 september 2019 was Jamie Oliver in Nederland om VEG te presenteren. Miljuschka Witzenhausen sprak met hem voor RTL Boulevard, bekijk het item hier.

In 2017 was Jamie er ook, voor zijn boek Jamie kookt Italië. Benieuwd naar wat hij toen te vertellen had? Bekijk de links hieronder.

Op de hoogte blijven van Jamie Oliver?

Mis niets en laat hier je mailadres achter! Je ontvangt een mail van ons zodra er iets nieuws te melden is en/of als er op onze website nieuwe recepten, blogs of boeken verschijnen.

 

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Biografie

James ‘Jamie’ Trevor Oliver werd op 27 mei 1975 geboren in Clavering (Essex, Engeland). Zijn ouders hadden daar een pub, waar hij na schooltijd meehielp in de keuken. Op zijn zestiende ging hij naar het Westminster Catering College, waarna hij lessen in Frankrijk volgde en ging werken bij kok Antonio Carluccio. Vervolgens kwam hij in dienst bij The River Café in Londen, waar hij tijdens tv-opnames werd ontdekt. Zijn tv-carrière startte met The Naked Chef; inmiddels zijn we vele kookboeken en tv-programma’s verder!

Jamie Oliver recepten

Bekijk hier de gratis recepten van Jamie Oliver die we op onze website beschikbaar hebben. Hieronder vind je de drie populairste! Bekijk ook de salades van Jamie Oliver, pasta’s van Jamie Oliverkip van Jamie Oliver en vegetarische recepten van Jamie Oliver.

1. Pasta met worst en broccoli

Pasta met worst en broccoli van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

2. Couscoussalade met granaatappel

Couscoussalade granaatappel van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

3. Chorizo carbonara met Catalaanse marktsalade

Chorizo carbonara met salade van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

Jamie Oliver kookboeken

Lees via de links hieronder meer over Jamies kookboeken die we op onze site beschikbaar hebben en die je via Boekenwereld kunt kopen:

Jamie Oliver blog

Lees ook de volgende blogs over Jamie op onze website:

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!