Pasta met feta & tomaat

Ingredienten voor 4 personen

  • 400 g verschillende gekleurde, rijpe kerstomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 6 zwarte olijven, met pit
  • 1/2 bos basilicum (15 g)
  • 125 g feta
  • 300 g orecchiette of pasta naar keuze
  • 1/2 el rodewijnazijn
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  1. Halveer de tomaatjes, pel en snijd de knoflook in dunne plakjes, halveer en snijd de rode peper in reepjes (verwijder als je wilt de zaadjes), plet de olijven, verwijder de pitten en scheur ze in stukjes, en doe alles in de pan van de airfryer.
  2. Hak de basilicumsteeltjes fijn (houd de blaadjes apart) en strooi ze erbij. Voeg 2 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel rodewijnazijn en een snuf zeezout en zwarte peper toe, en hussel alles goed door elkaar.
  3. Breek de feta in drie stukken, stapel ze op elkaar in de pan en verhit alles 15 minuten op 200 °C, of tot de tomaatjes heerlijk zacht zijn en de feta goudbruin en gesmolten is.
  4. Kook de pasta intussen volgens de instructies in een pan gezouten kokend water.
  5. Schep de pasta met een schuimspaan, rechtstreeks uit het water op de tomaatjes in de pan, snipper de meeste basilicumblaadjes erbij, hussel alles goed door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en maak de pasta zo nodig aan met een scheutje van het kookwater.
  6. Verdeel de pasta over kommen, strooi de resterende basilicumblaadjes erover en sprenkel er als je wilt wat extra vierge olijfolie over.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Voedingswaarden: Energie: 424 kcal – Vet: 14,9 g – Verz. Vet: 5,5 g – Eiwitten: 14,9 g – Koolhydr. : 61,5 g – Suikers: 5,8 g – Zout: 1,4 g – Vezels: 1,3 g

 

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

In Jamie’s Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en smakelijker dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden.

Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie’s recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks.

Credits beeldmateriaal: David Loftus

Het recept is gebaseerd op dit boek
Jamie's Easy Airfryer