Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Over Gezond aan tafel

Over Gezond aan tafel

Welkom bij Gezond aan Tafel

Leuk dat je er bent! Op deze website van Gezond aan Tafel selecteren we elke week de beste verhalen, tips, weetjes en recepten van onze experts. Dat zijn onder andere voedingsdeskundigen, artsen, psychologen en nog veel meer. Als uitgever van onder meer gezonde leefstijlboeken, lezen we natuurlijk heel veel en zitten we telkens weer bomvol inspiratie en motivatie om zelf ook gezonder te leven. En dat willen we graag met jullie, onze lezers, delen. Wij weten namelijk hoe fijn het is om echt lekker in je vel te zitten.

Daarom vind je op deze website elke week een selectie van nieuwe artikelen, maar ook challenges, praktische tips en recepten en kun je gratis deelnemen aan de masterclasses van onze auteurs. Zo kun jij elke dag opnieuw, geïnspireerd, gemotiveerd en bovenal gezond aan tafel schuiven voor een goed gesprek of een lekkere, gezonde maaltijd.

 

Even voorstellen:

Wie vormen de redactie die voor jou de selectie maakt? Gezond aan Tafel is een platform van Kosmos Uitgevers. We geven boeken uit van onder andere Jamie Oliver, Vivian Reijs, Tamara de Weijer, maar ook Marjolein Dubbers, Wim Hof en Charlotte Labee. De redactie van Gezond aan Tafel wordt gevormd door Roos, Gina, Joska en Annet.

 

Roos Schoonhoven, Redacteur en Content Creator

Een gezonde en gelukkige levensstijl is iets dat terugkomt in elk aspect van mijn opleiding, werk en privéleven. Het is mijn passie om anderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en hen fysiek, emotioneel en spiritueel in hun kracht te zetten. Ik werk dan ook met veel plezier als content creator & redacteur voor Gezond aan tafel en hoop met onze content elke dag weer opnieuw te inspireren en uit te dagen om in beweging te komen naar een (voor jou meest) gelukkige en gezonde levensstijl.

Mijn grootste uitdaging om gezonder te leven is het gebrek aan slaap én me-time die ik ervaar als moeder van twee fantastische jonge kindjes. Voor mijn gevoel ben ik altijd tien ballen tegelijk in de lucht aan het houden. Maar ook dáár probeer ik actief aan te werken. En als redacteur bij Gezond aan Tafel leer ik elke week weer heel veel nieuwe dingen die mij hierbij helpen. En ik deel ze natuurlijk graag met jullie.

 

Joska de Kruijf, Projectmanager

Mijn grootste uitdaging op het gebied van gezondheid is vaker bewegen. Dat blijkt elke week weer een sluitpost in mijn planning. Terwijl ik me heel erg bewust ben van het nut en de noodzaak ervan. Het komt ook regelmatig aan bod bij mijn studie Voeding en Diëtiek die ik volg naast mijn werk Bij Kosmos Uitgevers. Voor Gezond aan Tafel ben ik als projectmanager met name achter de schermen betrokken. Ik ben de schakel met Kosmos Uitgevers waar ik marketingmanager ben. En net zoals we met Kosmos boeken willen maken die je leven leuker, rijker en interessanter maken, willen we je met Gezond aan Tafel op weg helpen naar een gezonder leven. Samen met Roos en de redactie van Kosmos Uitgevers bespreken we wekelijks de agenda voor de verhalen, tips, weetjes en recepten van onze experts, plannen we masterclasses met deze experts én proberen we zoveel mogelijk mensen te inspireren met de kennis uit onze boeken. En ondertussen lees en leer ik zelf ook heel veel over mijn grootste passie: voeding voor een gezonder leven.

 

Gina Roosendaal, Content Creator

Dit jaar heb ik me gerealiseerd dat er één relatie is die het allerbelangrijkst is in je leven, en dat is de relatie met jezelf! Daarom verdiep ik me veel in de weg naar zelfliefde, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Tijdens mijn studie Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik de minor Positive Psychology gevolgd. Destijds heb ik me verdiept in alles wat een mens écht gelukkig maakt. Mijn levensdoel is dan ook anderen te inspireren en te motiveren om een gelukkiger (en gezonder) leven te leiden. Dat is ook de reden waarom ik mijn werk als content & creator bij Gezond aan Tafel ontzettend leuk vind!

Mijn grootste uitdaging om gezonder te leven is het kopen van gezonde boodschappen binnen mijn studentenbudget. Vaak kies ik toch eerder voor een simpele airfryer snack of een tosti, omdat dit voor mij veel geld bespaart. Maar ook hier probeer ik aan te werken door veel boeken en artikelen te lezen (uiteraard van Kosmos) en wekelijks de supermarktacties in de gaten te houden.

Als content creator bij Gezond aan Tafel leer ik elke week weer veel nieuwe dingen die mij helpen naar een gezonder én gelukkiger leven. Natuurlijk deel ik ze graag met jullie!

Top 5 artikelen

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!