Over Gezond aan tafel

Over Gezond aan tafel

Op Gezond aan tafel vind je tips en inspiratie voor een gezondere leefstijl. Voor iedereen die (snel) een voedzame maaltijd op tafel wil zetten, voor het hele gezin of zichzelf.

De recepten en blogs zijn van experts: voedingsdeskundigen, foodbloggers, koks en andere kenners. De informatie komt uit gerenommeerde boeken en is dus beproefd en van hoge kwaliteit.

Visies op gezond eten

Op deze site bieden we ruimte voor diverse visies op gezond eten. Wat ‘gezond’ is, is helaas nog niet uitgekristalliseerd: de voedingsleer is nog volop in ontwikkeling. Daarnaast geldt dat wat gezond is voor de een, minder goed kan zijn voor de ander. Een gezonde leefstijl is dus een heel persoonlijke zoektocht. Hier bieden wij inspiratie: kies uit wat bij je past.

‘Gezond’ volgens Gezond aan tafel

  • Koken zonder pakjes en zakjes
  • Biologische en verse ingrediënten waar mogelijk
  • Veel groenten, veel variatie, weinig (geraffineerde) suiker
  • Minder koolhydraten, meer eiwitten
  • Zoveel mogelijk seizoens- en streekproducten
  • Gebruik van goede vetten als kokosolie, roomboter en olijfolie
  • Eet volgens de 90/10%-regel

‘Geen tijd’

Weet je dat je vaak net zo snel een gezonde maaltijd bereidt als dat je een afhaalmaaltijd kiest? Met de gezonde recepten op Gezond aan tafel is er geen excuus meer mogelijk. Iedereen kan gezond eten. Met welk recept begin jij?

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!