Merijn Tol en Nadia Zerouali
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil
Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...
Naar receptTarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof
Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...
Naar receptGeroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas
Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...
Naar receptLabne: de 5 lekkerste recepten
Deze 5 superlekkere labne-recepten komen uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “In Libanon en het Midden-Oosten eet men veel labne – hartige uitgelekte yoghurt die je eet als onderdeel van de mezzetafel. Wij zijn er in de loop van de jaren verslaafd aan geraakt en we bedachten deze...
Naar receptGegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie
Het recept voor deze gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Yoghurt is heerlijk als dressing, zoals je misschien weet van de in de Arabische wereld welbekende combi van koude yoghurt over gegrilde aubergine in de Arabische wereld. Wij hebben de aubergine...
Naar receptGevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse
Het recept voor deze gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Verleidelijker dan dit krijg je het niet: een zoet afrodisiacum bij uitstek. De combinatie van granaatappelmelasse, rozenwater, oranjebloesemwater en amandelspijs is subliem.” Lekker bij de koffie of thee, maar ook als...
Naar receptMeringue van rozenwater met granaatappelpitjes
Het recept voor deze meringue van rozenwater met granaatappelpitjes komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Niets combineert beter met het geurige parfum van het verleidelijke rozenwater als een meringue. Deze meringues zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. De granaatappelpitjes zijn er fris-zoet en knapperig bij en passen...
Naar receptHarissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel
Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig...
Naar receptBulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache
Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op...
Naar receptStoofvlees met rijst en sinaasappel
Het recept voor dit stoofvlees met rijst en sinaasappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Gala (tante) Parwien Sana is onze aangetrouwde familie. Ze komt uit Afghanistan en kan fantastisch koken. Haar rijst is legendarisch. Als zij rijst maakt en Merijn is er niet bij, dan móét...
Naar receptTurkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt
Het recept voor deze Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Dit is een echt Arabia-gerecht: het is niet Turks en het is niet Italiaans – het is een pasta met alleen maar Midden-Oosterse ingrediënten, hoewel ze het daar waarschijnlijk...
Naar recept