Han Wilmink
Tabbouleh met een bosje van o.a. bladsla en groene kruiden
Het recept voor deze tabbouleh met een bosje van bladsla, groene kruiden, citroen en zeewater komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en...
Naar receptIn ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus)
Het recept voor deze in ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten krijg...
Naar receptKnoflookkip met parmezaan uit de oven
Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer...
Naar receptAndijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus
Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...
Naar receptColeslaw (koolsalade)
Het recept voor deze coleslaw komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt,...
Naar receptRadijsjessalade
Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...
Naar receptBloemkoolsoep met curry
Het recept voor deze bloemkoolsoep met curry komt uit het kookboek Koken met passie van kookdominee Han Wilmink. In zijn boek serveert hij 40 smakelijke (vleesloze) gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest. Over dit gerecht schrijft hij: “Makkelijk, gezond en in warme aardse kleuren die doen denken aan de kleur van...
Naar recept