Rachelle Elshout
Roerbakkip met groene asperges en penne
Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...
Naar receptSalade met gerookte kip en rode kool
Het recept voor deze salade met gerookte kip en rode kool komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Bij dit recept in het boek: “Appels bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor het verjongen van de hersenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de werkzame stoffen in verse appels beschadigd...
Naar receptKip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar
Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange...
Naar receptAppel uit de oven
Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
Naar receptOma’s gehaktballen
Dit recept voor oma’s gehaktballen komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene (blad)groenten bevatten veel ijzer. Een goed ijzergehalte in het bloed zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren. Door de aardappels te koken, en ze daarna in partjes te bakken...
Naar receptStamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst
Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”
Naar receptVispakketjes uit de oven
Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.” ...
Naar receptVlaflip met aardbeien
Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”
Naar receptRaapstelen stamppot
Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar recept