Rachelle Elshout

Hoofdgerecht
Roerbakkip met groene asperges en penne - Gezond aan tafel - recept
Roerbakkip met groene asperges en penne

Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke...

Naar recept
Lunch
Salade met gerookte kip en rode kool - Gezond aan tafel - recept
Salade met gerookte kip en rode kool

Het recept voor deze salade met gerookte kip en rode kool komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Bij dit recept in het boek: “Appels bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor het verjongen van de hersenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de werkzame stoffen in verse appels beschadigd...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar - Gezond aan tafel - recept
Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar

Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange...

Naar recept
Nagerecht
Appel uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Appel uit de oven

Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Naar recept
Hoofdgerecht
Oma's gehaktballen - Gezond aan tafel - recept
Oma’s gehaktballen

Dit recept voor oma’s gehaktballen komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Groene (blad)groenten bevatten veel ijzer. Een goed ijzergehalte in het bloed zorgt ervoor dat men zich goed kan concentreren. Door de aardappels te koken, en ze daarna in partjes te bakken...

Naar recept
Hoofdgerecht
Stamppot blote billetjes in het groene gras - Gezond aan tafel - recept
Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst

Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Vispakketjes uit de oven

Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.”  ...

Naar recept
Nagerecht
Vlaflip met aardbeien - Gezond aan tafel - recept
Vlaflip met aardbeien

Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Raapstelen stamppot - Gezond aan tafel - recept
Raapstelen stamppot

Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept