Maartje Borst
Tulband met cranberry’s
Maartje Borst, auteur van bestseller Taart ende Koeck geeft in het kookboek Very Merry Vegan December heerlijke recepten voor Kerst, Sinterklaas en Oud en Nieuw. Van borrelplanken tot baksels, van oliebollen of speculaas tot een vegan ‘garnalencocktail’ en van chique ravioli’s tot een mooi gebraad. Met dit boek kun je 60x uitpakken tijdens Sint, Kerst en Oud & Nieuw en...
Naar receptStroopkoekjes
Maartje Borst, auteur van bestseller Taart ende Koeck geeft in het kookboek Very Merry Vegan December heerlijke recepten voor Kerst, Sinterklaas en Oud en Nieuw. Van borrelplanken tot baksels, van oliebollen of speculaas tot een vegan ‘garnalencocktail’ en van chique ravioli’s tot een mooi gebraad. Met dit boek kun je 60x uitpakken tijdens Sint, Kerst en Oud & Nieuw en...
Naar receptBrandnetelrisotto
Met haar kookboek Elke dag feest – Koken volgens de seizoenen – 100% vegan laat Maartje Borst zien dat plantaardig eten het hele jaar door heerlijk is. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Elke dag feest bevat vertrouwde recepten...
Naar receptVeggie saladecocktail
Het recept voor deze veggie saladecocktail komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Vroeger serveerden mijn ouders met kerst vaak een krabcocktail als...
Naar receptKrokante aubergines met dillerijst
Het recept voor deze krokante aubergines met dillerijst komt uit het kookboek Elke dag feest van Maartje Borst. In Elke dag feest laat Maartje Borst zien dat plantaardig eten het hele jaar door heerlijk is. Maartje liet zich voor dit feestelijke vegan kookboek inspireren door seizoensproducten. Vertrouwde recepten met een twist, voor de echte foodie. Over dit recept in het...
Naar receptSeitan-stoofpie
Het recept voor deze seitan-stoofpie komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Op gure dagen kun je het verlangen voelen naar voedzaam en...
Naar receptPaddenstoelen pasteitjes
Het recept voor deze paddenstoelen pasteitjes komt uit het kookboek FAMILY.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst, met de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families. Over dit recept in het boek: ‘Wat een fantastische combinatie is bladerdeeg en paddenstoelenragout toch! Je kunt eenvoudig een vegan versie van het klassieke pasteitje maken. Superleuk tijdens...
Naar receptMaanzaad-citroenyoghurtcake
Het recept voor deze maanzaad-citroenyoghurtcake komt uit het kookboek Taart ende Koeck van Maartje Borst, eigenaar van de vegan lunchspot Koffie ende Koeck in Amsterdam. Taart ende Koeck is een inspirerend bakboek met heerlijke recepten voor 100% vegan taarten, cakes en koekjes met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Over dit recept in het boek: “Deze cake is perfect om te...
Naar receptCassavefriet met bananenketchup en pindasaus
Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...
Naar receptWinterpeen in zoutkorst
Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...
Naar receptZeemansstoof
Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”
Naar recept