I am a foodie

Ontbijt
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado

Het recept voor deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. In het boek vind je onder andere diverse recepten voor ontbijtinspiratie. Uit het boek: ‘Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado is zeker het proberen waard!’   Wil...

Naar recept
Tussendoortje
Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept
Brownies van zwarte bonen

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”

Naar recept
Bijgerecht
Zoete aardappel friet - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel friet

Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven....

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito’s met kidneybonen, mais en paprika

Het recept voor deze burrito’s met kidneybonen, mais en paprika komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over wraps in het boek: “Wraps zijn erg veelzijdig. Je kunt ze koud eten, zoals we hebben laten zien bij de lunch (zie recepten in het boek), maar ook warm of als pizza. Wissel een wrap ook eens...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept
Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...

Naar recept
Ontbijt
Chocolademousse met tofu of avocado - Gezond aan tafel - recept
Chocolademousse met tofu of avocado

Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Laat je inspireren door het volgende exotische ontbijtgerecht uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: chocolademousse met tofu of avocado! Niet alleen gezond, maar ook nog eens snel klaar (5 minuten heb je wel, toch?).

Naar recept
Ontbijt
Parfait van kaki en frambozen - Gezond aan tafel - recept
Parfait van kaki en frambozen

Deze parfait van kaki en frambozen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Muesli of granola maak je heel gemakkelijk zelf met je favoriete ingrediënten, maar je kunt er ook voor kiezen een goede muesli in de supermarkt te kopen. Mix & Match muesli of granola met melk, yoghurt of kwark, vers fruit en noten...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Pestodressing - Gezond aan tafel - recept
Pestodressing

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit...

Naar recept
Lunch
Salade met gegrilde groenten - Gezond aan tafel - recept
Salade met gegrilde groenten

In plaats van een boterham voor de lunch, kun je er ook voor kiezen om eens af te wisselen met salades. Laat je inspireren door het volgende salade-idee uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie: salade met gegrilde groenten. Met bijvoorbeeld aubergine, courgette, gele paprika, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken.

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Honingmosterddressing - Gezond aan tafel - recept
Honingmosterddressing

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een honingmosterddressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Haal hem ruim voor...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de...

Naar recept