Jord Althuizen

Hoofdgerecht
Tropical Tandoori Pineapple - recept - Gezond aan tafel
Tropical Tandoori Pineapple

Het recept voor deze Tropical Tandoori Pineapple komt uit Black Smoke 2, het BBQ-boek van de populaire Black Smoke-restaurants van Jord Althuizen en Kasper Stuart.

Naar recept
Bijgerecht
Bbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge) - recept - gezond aan tafel
Bbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge)

Dit recept voor bbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge) komt uit Het BBQ Street Basisboek van BBQSTREET, het BBQ-programma dat te zien is bij 24Kitchen. In dit boek vind je niet alleen alle info die je nodig hebt – zoals welke soorten BBQ’s er zijn, kolen vs. gas, rooksoorten, hot & quick of low & slow – maar...

Naar recept
Hoofdgerecht
Spicy chipotle portobello sandwich - Gezond aan tafel - recept
Spicy chipotle portobello sandwich

Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Taco's met gegrilde gamba's en ananas - Gezond aan tafel - recept
Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde perzik en burrata salade - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde perzik & burrata salade

Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalmmoten met Piemontese peterseliesaus - Gezond aan tafel - recept
Zalmmoten met Piemontese peterseliesaus

Het recept voor deze zalmmoten met Piemontese peterseliesaus komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Zalm is een geweldige vis waar iedereen van houdt – warm gerookt, koud gerookt… altijd een smakelijke crowd pleaser. In de catering roken en smoken we dus heel wat van deze visjes af. Maar zalm roken vraagt wel...

Naar recept
Bijgerecht
Maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok - Gezond aan tafel - recept
Maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok

Het recept voor dit maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en ingemaakte artisjok komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.

Naar recept
Bijgerecht
Toast met gerookte geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Toast met gerookte geitenkaas

Het recept voor deze toast met gerookte geitenkaas komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde courgettes van de bbq - Gezond aan tafel - recept
Gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten

Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Over dit recept schrijft hij in zijn boek: “Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten...

Naar recept
Bijgerecht
Sosaties - Gezond aan tafel - recept
Sosaties

Het recept voor deze Zuid-Afrikaanse sosaties van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Hij schrijft over dit recept, dat in het boek ‘Cape Malay Cauliflower’ heet: “Elk land heeft zijn eigen bbq-specialiteit op een stokje. Peru heeft zijn Anticuchos, het midden-oosten zijn kebabs en in Azië en Nederland zijn we gek op saté. In...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bloemkool van de bbq

Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Met deze geroosterde bloemkool combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard."

Naar recept