Matt Preston
Kalkoenballetjes met Turkse smaken
Het recept voor deze kalkoenballetjes met Turkse smaken komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Niet de slimsten als het op eten aankomt, dachten de Engelsen oorspronkelijk dat kalkoenen uit Turkije kwamen, daarom heten ze in het Engels turkey. Net als dat elke Fransman weet dat ze uit d’Inde (dat is...
Naar receptHachee die je voor geen goud wilt missen
Het recept voor deze hachee die je voor geen goud wilt missen komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Sommige gerechten ruiken lekker en zijn heel verfijnd. Andere zijn uitbundig en gezellig. Maar gerechten die zoveel straatwijsheid bevatten als dit gerecht zijn absoluut heel zeldzaam. Als dit gerecht een acteur was,...
Naar receptSpiraal-ratatouille
Het recept voor deze spiraal-ratatouille komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “De ratatouille van mijn moeder was goed, maar die zag er niet zo mooi uit als deze! Een klein beetje extra voorbereiding: als ik op pad ga voor courgette, pompoen, Libanese aubergine en pruimtomaatjes, probeer ik die te kiezen...
Naar receptChow Mein Now (tjap tjoy met noedels)
Het recept voor deze Chow Mein Now (tjap tjoy met noedels) komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Laat ik mijn reputatie ervoor op het spel zetten – of althans het beetje dat ervan over is – dat dit jaar ‘Het Jaar van de Terugkeer van de Chow Mein’ wordt. Je...
Naar receptTurks brood met gegrilde avocado en gorgonzola
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola! Dit recept komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Het recept staat in de ‘geheime bijlage’ van het boek. Over de recepten daarin: “Sommige gerechten zijn zo schandelijk lekker dat je er beter maar niet naar kunt kijken. Hier zijn ze. Ze...
Naar receptTortilla met aardappels, spek en paprika
Het recept voor deze tortilla komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “De Spaanse omelet (tortilla in het Spaans) was er al voor de Italiaanse frittata. Hij stamt uit de tijd van zwart-wittelevisie, waarin ‘grillen’ inhield dat je je eten ónder een vlam...
Naar receptSint-jakobsschelpen met sugarsnaps
Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met sugarsnaps komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Marco Pierre White [Britse topkok, red.] vertelde me dat er maar weinig gerechten zo elegant zijn als sugarsnaps met perfect gebakken sint-jakobsschelpen. Maak dit gerecht en kijk maar eens of...
Naar receptSnapper van de barbecue met citroengras sambal
Het recept voor deze snapper van de barbecue met citroengras sambal komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Indonesische sambal met citroengras en chilipeper is lang niet zo zoet als deze Vietnamese versie. Eerlijk gezegd is dit een van de lekkerste chilipasta’s die ik...
Naar receptSalade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto
Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar recept