Adam Elabd
Vuurcider kruidenazijn
Hier vind je het recept voor vuurcider kruidenazijn. Geef er salades, rijst of vlees een pikant accent mee of neem er elke dag als een soort ‘borrel’ een eetlepel vol van. Vuurcider geldt traditioneel als goed voor het immuunsysteem en beschermt tegen veel kwalen. Onverdund werkt het fantastisch tegen verstopte voorhoofdholtes. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam...
Naar receptZelfgemaakte tofu
Tofu zelf maken? Hier vind je een recept! Tofu is een veelzijdige eiwitbron die niet is weg te denken uit de Oost- en Zuidoost-Aziatische keuken. Verse tofu is warm en romig, stevig en toch zacht. Tofu ontstaat door warme sojamelk met bijvoorbeeld nigari te laten stremmen. Nigari komt uit zeewater en laat de eiwitten en oliën in sojamelk stollen. Het...
Lees meerKombucha zelf maken: een uniek en verfrissend recept
Zelfgemaakte kombucha proberen? Hieronder lees je hoe je kersen kombucha met earl grey maakt. Kombucha is een brouwsel van gefermenteerde thee. Het drankje is populair in Rusland, China en Japan. De unieke symbiose van gist en bacteriën zorgt voor een heerlijke en gezonde drank. De zelfgemaakte kombucha hieronder is een roze drank die een verfijnde kersen- en bergamotsmaak combineert met...
Naar receptIngelegde komkommer
Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig. Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad...
Naar receptGlutenvrije pannenkoeken boekweit
Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd
Naar receptSuikervrije ketchup
Wist je dat de ketchup die je in de supermarkt koopt voor 25% uit suiker bestaat? Deze suikervrije ketchup heeft de vertrouwde frisheid van fabriekssauzen, maar dan zonder glucose-fructosestroop en conserveermiddelen. De robuuste smaak is lekker bij burgers, patat, gehakt en hot dogs. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd. Voor meer gezonde recepten kijk je hier....
Naar recept