Pasta met geroosterde paprika uit een pot
Ingredienten voor 4 personen
- 300 g penne
- 1 bosje bladpeterselie (30 g)
- Extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 460 g geroosterde rode paprika’s uit een pot
- 100 g geblancheerde amandelen
- 1/2-1 tl gedroogde rode chilivlokken
- 150 g hüttenkäse
- Voorraadkast
- Olijfolie
- Rode wijnazijn
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maal de peterselie (met steeltjes en al) in een blender met genoeg extra vierge olijfolie om er een felgroene olie van te maken, en giet deze in een schoon jampotje.
- Pel de teen knoflook, doe hem met de rode paprika’s (met vocht en al), amandelen, chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn en de helft van de hüttenkäse in de blender (schoonmaken hoeft niet), en maal alles superfijn.
- Laat de penne uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan. Giet de paprikasaus erbij, hussel alles op het vuur door elkaar, voeg zo nodig een scheutje kookwater toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Verdeel de pasta over de borden, schep de rest van de hüttenkäse erover en sprenkel er wat van de peterselieolie over. De rest van de olie kan je 3 dagen in de koelkast bewaren of in een ijsblokjeshouder invriezen, voor later.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voedingswaarden:
Energie 591 kcal | Vet verz. 30,6 g | Vet 4,7 g| Eiwit 18,4 g | Koolhyd. 64,1 g | Suiker 7,2 g| Zout 0,2 g| Vezels 1,1 g
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Geen tijd? Geen inspiratie? Koken moeilijk? Jamie helpt je op weg!
Met Simply Jamie geeft Jamie Oliver je het boek waarmee je elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel zet. Van makkelijke en snelle 20-minutenmaaltijden voor werkdagen tot gerechten die te maken zijn met wat er in de voorraadkast staat, en ook echte weekendtraktaties. Want zelf overheerlijke maaltijden klaarmaken, dat is voor iedereen haalbaar. Jamie schrijft over het recept: “Zo snel zoveel zonnige smaken op tafel, ongelofelijk toch? Deze zomerse saus is een must.”
Credits beeldmateriaal: David Loftus.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: