Lactosevrij

Sinaasappel-amandeltaart

‘Het nieuwe Vegalicious’ is dé vegabijbel voor vegetariërs en flexitariërs. Met meer dan 200 vegetarische recepten maak je van iedere maaltijd een feest In Het nieuwe Vegalicious verrast Alice Hart weer met meer dan 200 (!) vegetarische gerechten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Yasai itame - recept - Gezond aan tafel
Yasai itame

Dit recept voor yasai itame komt uit het boek Wagamama your way van ’s werelds beroemdste noodlebar Wagamama. Het boek bevat 70 frisse, spannende recepten voor snelle, makkelijk maaltijden – veelal vegan of vegetarisch, of met tips voor een plantaardige versie. De yasai itame is een geurige vegan kokoscurrysoep – comfortfood in een kom!

Naar recept
Tussendoortje
Wortel-bliss balls - recept - Gezond aan tafel
Wortel-bliss balls

Dit recept voor wortel-bliss balls komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Over het recept in het boek: ‘Deze balletjes zijn een gezond tussendoortje en makkelijk om te maken. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen en dat is onder andere belangrijk voor sterke tanden en botten. Daarnaast zijn deze balletjes ook gewoon heel erg lekker.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Veggie saladecocktail - recept - Gezond aan tafel
Veggie saladecocktail

Het recept voor deze veggie saladecocktail komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Vroeger serveerden mijn ouders met kerst vaak een krabcocktail als...

Naar recept
Hoofdgerecht
Krokante aubergines met dillerijst - blog - Gezond aan tafel
Krokante aubergines met dillerijst

Het recept voor deze krokante aubergines met dillerijst komt uit het kookboek Elke dag feest van Maartje Borst. In Elke dag feest laat Maartje Borst zien dat plantaardig eten het hele jaar door heerlijk is. Maartje liet zich voor dit feestelijke vegan kookboek inspireren door seizoensproducten. Vertrouwde recepten met een twist, voor de echte foodie. Over dit recept in het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Seitan-stoofpie - recept - Gezond aan tafel
Seitan-stoofpie

Het recept voor deze seitan-stoofpie komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Op gure dagen kun je het verlangen voelen naar voedzaam en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kokossoep met vegetarische kipstukjes - recept - Gezond aan tafel
Kokossoep met vegetarische kipstukjes

Het recept voor deze kokossoep met vegetarische kipstukjes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Buddha bowl - recept - Gezond aan tafel
Buddha bowl

Het recept voor deze buddha bowl komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel). Voedingswaarden per persoon: 786 kcal – 14 g vet – 131g koolhydraten – 24g eiwit

Naar recept
Drankjes
Perzik-ijsthee - recept - Gezond aan tafel
Perzik-ijsthee

Dit recept voor perzik-ijsthee komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Een heerlijk drankje voor de warme dagen en veel gezonder dan ijsthee uit de winkel.

Naar recept
Bijgerecht
Sajoer bajem - recept - gezondaantafel
Sajoer bajem

Het recept voor deze sajoer bajem komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze sajoer bajem is onderdeel van gerechten voor op...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus - recept - gezondaantafel
Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus

Het recept voor deze gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze gnocchi met...

Naar recept