Gezond aan tafel logo
Tim Noakes

Tim Noakes

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij rende meer dan 70 marathons en ultramarathons en schreef de wereldwijde bestsellers The Lore of Running en Waterlogged. Nadat hij gediagnosticeerd werd met diabetes type II, ging hij zich richten op voeding. Noakes gaat de strijd aan tegen obesitas en hart- en vaatziekten, en weigert zich neer te leggen bij de wetenschappelijke status quo. Hij prikt voor eens en altijd de mythe door dat vetarm eten gezond is.

Boeken van Tim Noakes

Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie) - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Sally-Ann CreedIn Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk leggen professor Tim Noakes, chef-kok Jonno Proudfoot en Sally-Ann Creed uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk.

Pieter van den Hoogenband (voormalig Nederlands zwemmer) zegt erover: ‘Vet is lekker en geeft­ langdurig energie. Koolhydraten stimuleren je hongergevoel juist en leiden tot de aanmaak van insuline, dé veroorzaker van obesitas en diabetes en tal van andere ziektes. Deze wijsheid heb ik uit deze bestseller van wetenschapper Tim Noakes. Ik heb alle suikers en koolhydraten inmiddels vervangen door vetrijke en gezonde producten.’

Super eten voor superkinderen - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget SurteesOok schreef Tim Noakes, samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees, Super eten voor superkinderen. Vraag jij je ook weleens af wat je vandaag weer moet koken? Wat je kinderen op een bepaalde leeftijd aan voedingsstoffen nodig hebben? Hoe je je kinderen gezond kunt laten eten van gerechten waar je zelf ook van geniet? Super eten voor superkinderen geeft je antwoorden en oplossingen.

In dit boek vind je naast deskundige informatie ook handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker gezonde toetjes en traktaties. Voor gevarieerd en vers eten geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Super eten voor superkinderen is een wake-upcall voor ouders van nu, maar vooral een smaakrijk receptenboek en steun in de rug. De ultieme gids om samen bewust en gezond te genieten.

Recepten van Tim Noakes

Op onze website vind je een aantal gratis recepten van Tim Noakes. Hieronder de populairste, voor een cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree!

Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree - Gezond aan tafel - recept

Blogs

Op onze website je ook nog diverse blogs met informatie uit de boeken van Tim Noakes. Klik op de links hieronder om verder te lezen.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!