Ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer
Ingredienten voor voor 2 eirolletjes personen
- Beetje kokosolie om in te bakken
- 2 eieren, goed losgeklopt met een snufje zout
- 2 el roomkaas
- ¼ komkommer, in plakjes gesneden met een dunschiller
- 50 g gerookte zalm
Verder nodig
- dunschiller
- koekenpan
Zo maak je het
- Verwarm een koekenpan en vet hem in met een beetje kokosolie.
- Schenk de helft van het geklopte ei in de pan en bak hier een dunne omelet van, bijna als een flensje. Laat het ei aan één kant lichtbruin worden en bak dan de andere kant. Herhaal dit met het resterende eimengsel.
- Leg de omeletten op een plank. Bestrijk de omeletten met de roomkaas en leg daar de komkommer en de gerookte zalm op.
- Rol het ei strak op en snijd het in dikke stukjes.
- Je kunt ze aan spiesen rijgen met een paar komkommersterren ertussen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer komt uit het boek Super eten voor superkinderen. In dit boek geven ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Met handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker gezonde toetjes en traktaties. De ultieme gids om samen bewust en gezond te genieten.
Een lekker gerechtje voor in de lunchtrommel van je kind(eren). Ook heerlijk als tussendoortje!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: