Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree
Ingredienten voor 6 personen
- Voor het gehakt
- 800 g rundergehakt
- 2 el roomboter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 2,5 dl runderbouillon
- 1 laurierblad
- 4 el worcestersaus
- Handje verse basilicum, grof gesneden
- Voor de bloemkoolpuree
- 1 bloemkool, in roosjes gebroken
- 2 eidooiers
- 100 g boter
- Zout
- Peper
- Snuf nootmuskaat
Verder nodig
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bak in een grote braadpan het gehakt mooi rul en bruin. Maak eventuele klonten met een houten lepel zo los mogelijk.
- Haal het vlees uit de pan. Voeg de ui en de bleekselderij toe en bak ze op niet te hoog vuur zacht. Voeg nu de knoflook toe en bak deze mee tot hij begint te geuren.
- Voeg de overige ingrediënten toe en doe het gehakt terug in de pan. Meng alles goed door elkaar.
- Zet het vuur laag en laat alles een halfuur sudderen. Roer het mengsel af en toe door om aanbakken te voorkomen.
- Maak ondertussen de bloemkoolpuree. Stoom de roosjes tot ze zacht zijn en laat ze uitdampen. Pureer ze in een keukenmachine. Voeg met draaiende motor de eidooiers en de boter toe en wacht tot de boter helemaal is gesmolten.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Neem een flinke ovenschaal en schep daar het gehakt in.
- Strijk het glad en spreid de puree er gelijkmatig over uit. Zet het gerecht 15 minuten onder de grill voor een goudbruine korst.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?
Koolhydraatarm eten saai? Maak deze cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree (uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van Tim Noakes) maar – benieuwd of je er dan nog steeds zo over denkt! Over dit recept in het boek: “Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met het gebruik van bloemkool kunnen we deze pie toch van een knapperige korst voorzien.”
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: