Tonijn hapjes

Tonijn hapjes - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor 8-10 hapjes personen

  • 2 blikjes (à 170 g) tonijn in water, goed afgegoten
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 1 tl gehakte bieslook
  • 2 el boter, om te bakken

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten behalve de boter.
  2. Breng het mengsel op smaak met een beetje zout en peper.
  3. Maak miniburgers van het mengsel.
  4. Verwarm de boter in een pan en bak de tonijnhapjes aan beide kanten goudbruin.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm?

Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Super eten voor superkinderen