Tonijn hapjes
Ingredienten voor voor 8-10 hapjes personen
- 2 blikjes (à 170 g) tonijn in water, goed afgegoten
- 2 el kikkererwtenmeel
- 2 eieren
- 1 tl citroenrasp
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 1 tl gehakte peterselie
- 1 tl gehakte bieslook
- 2 el boter, om te bakken
Zo maak je het
- Meng alle ingrediënten behalve de boter.
- Breng het mengsel op smaak met een beetje zout en peper.
- Maak miniburgers van het mengsel.
- Verwarm de boter in een pan en bak de tonijnhapjes aan beide kanten goudbruin.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm?
Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.