Gezond aan tafel logo
Nanneke Schreurs

Nanneke Schreurs

Nanneke Schreurs is personal trainer, yogadocente, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut volgens de kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie).

In 2015 opende zij de Optimal Health Studio in Mijdrecht, een personal training- en (hot)yogastudio waar mensen ook terechtkunnen voor massage, beautybehandelingen, voedingsadvies, versgeperste sappen en gezonde (meeneem)maaltijden. Op haar 18e startte Nanneke met het geven van groepslessen op sportscholen. En voeding heeft, mede door haar horeca-achtergrond, altijd haar interesse gehad. De combinatie van sport, voeding en gezondheid leidde tot het volgen van vele opleidingen en uiteindelijk de opening van haar studio waar al die onderdelen samenkomen.

Nanneke loopt marathons, doet aan krachttraining en yoga.

Boeken Nanneke Schreurs

In januari 2022 verscheen Fit Fab 40. Dit boek leert vrouwen hoe ze in 10 stappen met de juiste aanpassingen in  voeding, training en leefstijl na hun 40ste alsnog de fitste versie van zichzelf kunnen worden. Vol met praktische tips, oefeningen en lekkere, makkelijke én snelle recepten.

Ook van Nanneke:

  • Intermittent fasting. Met dit boek, dat ze maakte met foodfotograaf José van Riele, heb je alle basics van periodiek vasten bij de hand. Het helpt je in vier weken fitter, gezonder en slanker te worden.
  • Daarnaast schreef ze Fit vega(n) food. Het is een boek voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt. Of natuurlijk als je gewoon niet elke dag  met kip, broccoli en rijst naar de gym wilt, maar wel het aandeel eiwitten in je voeding hoog wilt houden. Fit Vega(n) Food bevat 75 recepten inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten. Natuurlijk is het ook gewoon heel lekker.
  • Naast haar eigen boeken schreef Nanneke Schreurs ook teksten en recepten voor onder andere de Killerbody-boeken van Fajah Lourens, het boek Gezonder met Viv van Vivian Reijs en de boeken van ‘Mom in Balance’.

Recepten Nanneke Schreurs

Op onze website vind je diverse recepten van Nanneke Schreurs. Hieronder de populairste, voor bessen-vijgenmuffins.

Bessen-vijgenmuffins - Gezond aan tafel - recept

Blogs

Lees ook Nannekes blog Een volwaardig vega(n) eetpatroon: voedings- en suppletieadvies.

Een volwaardig vega(n) eetpatroon: voedings- en suppletieadvies - Gezond aan tafel - blog

Verder:

  • Intermittent drinking: drink wanneer je dorst hebt. We hebben onszelf aangeleerd om de hele dag door te drinken. Maar net zoals het niet fijn is voor je lichaam om de gehele dag voedsel te verwerken wordt het ook niet blij wanneer je continu iets drinkt. Lees hier meer over intermittent drinking of bulkdrinken.
  • Intermittent sleeping: korter slapen bij slaapproblemen of depressiviteit. Het klinkt tegenstrijdig maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat slaapdeprivatie een effectieve therapie is bij zowel depressieve klachten als diverse slaapproblemen. Lees hier meer over intermittent sleeping en bekijk een succesvol gebleken 90-dagenprogramma.
  • Koudetraining: zo word je de fitste versie van jezelf. Koudetraining is een hele krachtige tool die vele bewezen voordelen heeft. Lees hier over vasculaire fitheid en bruin vet (en hoe dat te vermeerderen). Met tip om te starten!

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!