Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

Taco's met gegrilde gamba's en ananas - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 2 el boter
  • 3 knoflooktenen, grof gehakt
  • 4 el ketchup
  • 4 el chipotle-tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 500 g gamba’s, gepeld
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Gegrilde-jalapeñosalsa
  • 5 jalapeño’s
  • 1 sjalot
  • 2 el groene tabasco
  • Sap van 1 limoen
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verder
  • ½ ananas, geschild en in schijven van 1 cm
  • 8 kleine tortilla’s
  • 200 g guacamole
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el fijngehakte pistachenootjes
  • 2 el grof geplukte korianderblaadjes
  • 1 limoen, in partjes

Verder nodig

  • BBQ of grill voor direct grillen
  • gietijzeren grillrooster

Zo maak je het

  1. Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotle-tabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot en snijd deze door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot ze geblakerd en zacht zijn geworden. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  3. Gril de schijven ananas tot ze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en taai.
  4. Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes en serveer met schijfjes limoen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij | Suikervrij?

Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen.

Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet taai. De lichtzoete gegrilde ananas en pistachecrumble maken er samen met de sweet & spicy gamba’s een serieuze taco van, dus get grilling, cabrón!”


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites