Glutenvrije pannenkoeken boekweit

Glutenvrije pannenkoeken boekweit - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 stuks personen

Zo maak je het glutenvrije pannenkoeken

  1. Meng de karnemelk in een middelgrote kom door het ei en de kokosolie.
  2. Meng het boekweit in een andere kom met bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
  3. Roer de droge ingrediënten grondig door de natte.
  4. Zet het beslag minstens 20 minuten op kamertemperatuur of een hele nacht in de koelkast.
  5. Verhit een gietijzeren koekenpan op laag vuur en vet hem met een beetje kokosolie of boter in.
  6. Giet kleine porties beslag in de pan en bak ze tot er luchtbellen ontstaan. Keer ze en bak ze nog eens ongeveer 30 seconden; ze moeten net gaar zijn. Houd ze tot het opdienen warm.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Je kunt in plaats van karnemelk ook 225 g yoghurt (geen Griekse) en 120 ml water nemen. Of vervang de helft van het boekweitmeel door teffmeel, want dat vult de boekweit harmonieus aan.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Tarwevrij?

Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd

Het recept is gebaseerd op dit boek
Fermenteren