Gezond aan tafel logo
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow is model, actrice en richtte het lifestyleplatform GOOP op. Lees hier meer over haar leven, boeken en recepten.

Biografie

Gwyneth Paltrow werd op 27 september 1972 geboren in Los Angeles. Ze is de dochter van televisieproducent en regisseur Bruce Paltrow en actrice Blythe Danner. Ze studeerde af aan de Spence School in New York City en verhuisde toen naar Californië, waar ze naar de UC Santa Barbara ging (hoofdvak kunstgeschiedenis). Ze stopte al snel, om haar passie, acteren, te volgen.

In 1991 was haar filmdebuut in de film Shout. De jaren daarna speelde ze kleine rollen, tot ze in 1995 doorbrak met de film Se7en. In die film speelde ze de vrouw van Brad Pitt (met wie ze in het echt ook een relatie kreeg). Een hoogtepunt: voor haar rol in Shakespeare in Love won ze een in 1998 Oscar voor beste actrice. In 2010 kreeg Paltrow een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

In september 2008 lanceerde Paltrow de wekelijkse lifestyle-nieuwsbrief Goop, die lezers aanspoort om ‘het innerlijke’ te voeden. Goop gaat over eten, fitness, reizen en mode en is inmiddels uitgegroeid tot een internetbedrijf met een website, en onder andere pop-upwinkels en een gedrukt tijdschrift.

Boeken Gwyneth Paltrow

In 2008 schreef Gwyneth Paltrow, naar aanleiding van haar optreden in de PBS-tv-serie Spain… on the Road Again, haar eerste (kook)boek, met Mario Batali: Spain… A Culinary Road Trip. In Nederland verschenen van haar hand (H)eerlijk(H)eerlijk makkelijk en Eet reset heal.

(H)eerlijk - Gwyneth PaltrowIn (H)eerlijk laat de gevierde actrice en Oscar-winnares zien dat simpel en gezond eten zorgt voor meer energie. Het basisprincipe is erg simpel: eet onbewerkte voeding, met name groenten, juiste eiwitten en granen. Samen met Julia Turshen stelde Gwyneth 185 verrassend heerlijke, gemakkelijke en gezonde recepten samen. Allemaal vetvrij, suikervrij en glutenvrij.

(H)eerlijk makkelijk - Gwyneth Paltrow(H)eerlijk makkelijk is het vervolg op (H)eerlijk. Met 125 recepten die je kunt maken in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen! Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Van een heerlijk ontbijt tot relaxed diner, in dit boek vind je snel je eigen favoriet. Plus een hoofdstuk vol ‘on the go’-recepten, voor school, je training of een gezellige picknick.

Eet, reset, heal - Gwyneth PaltrowIn maart 2019 verscheen er een nieuw kookboek van Gwyneth Paltrow: Eet reset heal. Eet je mooi en voel je goed met clean eating. Het is Gwyneth Paltrows meest ambitieuze kookboek tot nu toe, met meer dan 100 lichte, gezonde recepten en handige, flexibele weekmenu’s voor drukke werkdagen of lunches on the go. Maar ook tips en recepten voor intensievere, door artsen goedgekeurde cleanses.

Recepten Gwyneth Paltrow

Op deze website vind je diverse recepten van Gwyneth Paltrow, uit haar kookboeken. Hieronder vind je de drie populairste.

1. Carbonara

Carbonara - Gezond aan tafel - recept

2. Groentedumplings

Groente dumplings - Gezond aan tafel - recept

3. Rijstnoedels met broccoli, sperziebonen en doperwten

Rijstnoedels met broccoli, sperziebonen en doperwten - Gezond aan tafel - recept

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!