Lisette Kreischer

Hoofdgerecht
Broccoliquiche met vegan spek - recept - Gezond aan tafel
Broccoliquiche met vegan spek

Het recept voor deze broccoliquiche met vegan spek komt uit het kookboek FAMILY.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst, met de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families. Over dit recept in het boek: ‘Deze quiche is rijk gevuld met broccoli, vegan kaas en vegan spekjes. Echt een lekker familierecept om in het weekend...

Naar recept
Hoofdgerecht
Paddenstoelen pasteitjes - recept - Gezond aan tafel
Paddenstoelen pasteitjes

Het recept voor deze paddenstoelen pasteitjes komt uit het kookboek FAMILY.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst, met de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families. Over dit recept in het boek: ‘Wat een fantastische combinatie is bladerdeeg en paddenstoelenragout toch! Je kunt eenvoudig een vegan versie van het klassieke pasteitje maken. Superleuk tijdens...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pita's met kikkererwten en zoete aardappel - recept - Gezond aan tafel
Pita’s met kikkererwten en zoete aardappel

Het recept voor deze pita’s met kikkererwten en zoete aardappel komt uit het kookboek FAMILY.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst, met de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families. Over dit recept in het boek: ‘Falafel en vegan shoarma smaken goed in een pitabroodje, maar hoe leuk is het om het broodje te...

Naar recept
Hoofdgerecht
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus - Gezond aan tafel - recept
Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”...

Naar recept
Bijgerecht
Winterpeen in zoutkorst - Gezond aan tafel - recept
Winterpeen in zoutkorst

Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeemansstoof - Gezond aan tafel - recept
Zeemansstoof

Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”

Naar recept
Ontbijt
Boekweitpap met rozenbottel en walnoten - Gezond aan tafel - recept
Boekweitpap met rozenbottel en walnoten

Het recept voor deze boekweitpap met rozenbottel en walnoten komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Bye bye, koude tenen! Als je niet oppast zet deze pap met de verwarmende boekweit je in vuur en vlam. Over rozenbottel en zijn...

Naar recept
Drankjes
Slaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem - Gezond aan tafel - recept
Slaapdrankje met kamille, citroenmelisse en korenbloem

Het recept voor dit slaapdrankje komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een aantal jaar geleden wilde ik een slaapdrankje ontwikkelen. Kamille was altijd al mijn go-to voor ontspanning, daarnaast zette ik vaak citroenmelisse in om te kalmeren én ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lentepasta met brandnetel

Het recept voor deze makkelijke lentepasta met brandnetel komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Van brandnetel kun je thee zetten en medicinale soep maken. Je kunt hem mengen door een pesto en als alternatief voor spinazie gebruiken. In deze...

Naar recept
Tussendoortje
Indian Summer Cake met bramen en tijm - Gezond aan tafel - recept
Indian summer cake met bramen en tijm

Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol...

Naar recept