Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor 2 flinke porties of 3 kleinere personen

Zo maak je het pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

  1. Ga eerst naar buiten en oogst de bloemen en bladeren die je wilt. Pluk voorzichtig en laat kleine bewoners vrij. Laat de oogst vervolgens even liggen op wat keukenpapier zodat eventueel nog aanwezige beestjes er zelf uit kunnen kruipen. Wrijf je oogst schoon.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Meng in een kom het speltbloem met de havermelk en marjolein tot een mooi glad beslag. Voeg een snufje zout toe. Het beslag moet op pannenkoekenbeslag lijken, alleen wat steviger zijn.
  4. Vet een bakplaat in met olie en bestuif hem met speltbloem. Verdeel het beslag over de bakplaat en smeer uit tot de bakplaat zo goed als bedekt is. Smeer de pesto over het beslag.
  5. Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de warme oven, tot het deeg wat steviger is geworden.
  6. Haal hem uit de oven en beleg hem dan met de bosui en zongedroogde tomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie. Bak de pizza vervolgens nog 15 minuten en beleg hem dan met het zachtere groen en de bloemetjes. Verdeel de gistvlokken of kaas erover. Besprenkel wederom met olijfolie. Schuif de pizza terug in de oven en bak hem nog 2 minuten, tot de bodem krokant aanvoelt en de eventuele kaas is gesmolten.
  7. Haal de pizza uit de oven, zet de oven uit en garneer de pizza met rucola, kruidenzout en versgemalen zwarte peper.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.

Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik doe hieronder wel een suggestie, maar laat vooral je creatieve wildernishart spreken. Voel jezelf even helemaal Bob Ross en beschilder de pizza met bloemen en kruiden. Het deeg is jouw palet. Voel je vrij. Proef en mix. Ook lekker met een salade uit eigen tuin (zie boek), of snijd de pizza in stukjes voor een feestelijk borrelhapje.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
The Plant Pharmacy