Gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse

Gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor 25 stuks personen

  • 75 g blanke amandelen
  • 75 g suiker
  • 2 el frisgroene olijfolie
  • 2 el granaatappelmelasse
  • Oranjebloesemwater
  • Rozenwater
  • 25 dadels
  • Granaatappelpitjes

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Maal de amandelen met de suiker, de olijfolie, de granaatappel melasse en een paar druppels oranjebloesem- en rozenwater tot een zachte, smeuïge spijs in de keukenmachine. Proef de spijs – mag hij misschien wat zuurder? Voeg dan wat granaatappelmelasse toe. Mag hij wat geparfumeerder? Voeg dan nog wat oranjebloesem- en rozenwater toe.
  2. Verdeel de spijs in 25 balletjes. Snijd de dadels in maar niet door en verwijder de pit. Trek ze wat open en vul ze met de spijs balletjes. Bestrooi ze eventueel met wat granaatappelpitjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Verleidelijker dan dit krijg je het niet: een zoet afrodisiacum bij uitstek. De combinatie van granaatappelmelasse, rozenwater, oranjebloesemwater en amandelspijs is subliem.”

Lekker bij de koffie of thee, maar ook als toetje.

Zo ziet dit recept eruit in het boek