Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

Aardappel kibbeh met sinaasappelschil en citroenschil - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 6-8 personen

  • 500 g grote, gele, Marokkaanse aardappels (bij de Marokkaanse winkel)
  • 1 bosje lente-ui
  • 125 g fijne bulghur
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • Rasp van 1 citroen
  • Frisgroene olijfolie
  • Pul biber

Zo maak je het

  1. Kook de aardappels in de schil in ruim gezouten water in ca. 30 minuten gaar. Snijd de lente-ui heel fijn. Laat de aardappels afkoelen, pel ze en stamp heel fijn; druk de puree door een fijne zeef als er klontjes in de puree achterblijven.
  2. Kneed met je handen de bulghur, drie kwart van de lente-ui, het citrusrasp en een scheutje water door de aardappelpuree. Breng op smaak met wat extra zout en voeg eventueel nog een extra scheutje water toe: de kibbeh moet smeuïg zijn, maar geen puree. Spreid hem met natte handen uit over een schaal met een hoogte van ca. 1½ cm en maak hem mooi glad. Maak met de achterkant van een mes het kibbehpatroon (zie foto) of maak je eigen patroon.
  3. Besprenkel de kibbeh rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de lente-ui en met pul biber.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en citroenrasp, die in Beiroet met gejuich werd ontvangen. Ook weer een favoriet op het Arabia-buffet.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek