Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil
Ingredienten voor 6-8 personen
- 500 g grote, gele, Marokkaanse aardappels (bij de Marokkaanse winkel)
- 1 bosje lente-ui
- 125 g fijne bulghur
- Rasp van ½ sinaasappel
- Rasp van 1 citroen
- Frisgroene olijfolie
- Pul biber
Zo maak je het
- Kook de aardappels in de schil in ruim gezouten water in ca. 30 minuten gaar. Snijd de lente-ui heel fijn. Laat de aardappels afkoelen, pel ze en stamp heel fijn; druk de puree door een fijne zeef als er klontjes in de puree achterblijven.
- Kneed met je handen de bulghur, drie kwart van de lente-ui, het citrusrasp en een scheutje water door de aardappelpuree. Breng op smaak met wat extra zout en voeg eventueel nog een extra scheutje water toe: de kibbeh moet smeuïg zijn, maar geen puree. Spreid hem met natte handen uit over een schaal met een hoogte van ca. 1½ cm en maak hem mooi glad. Maak met de achterkant van een mes het kibbehpatroon (zie foto) of maak je eigen patroon.
- Besprenkel de kibbeh rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de lente-ui en met pul biber.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en citroenrasp, die in Beiroet met gejuich werd ontvangen. Ook weer een favoriet op het Arabia-buffet.”