Gezond aan tafel logo
Charlotte Labee

Charlotte Labee

Charlotte Labee is ondernemer, kennis- en ervaringsdeskundige en oprichter van het succesvolle yourbrainbalance.com. Na een periode van tegenslagen en heftige burn-outklachten, veranderde zij haar manier van eten en leven. Het toepassen van de kennis die ze vergaarde over de hersenen, zorgde dat al haar gezondheidsklachten verdwenen. Hierdoor staat ze inmiddels weer positief en bruisend van energie in het leven. Via haar lezingen, workshops en social-mediakanalen bereikt ze nu honderdduizenden mensen. Hieronder lees je meer over Your Brain Balance. Ook lees je over haar boeken en vind je gratis recepten en blogs.

Over Your Brain Balance

Your Brain Balance is het eerste breinkennis- en inspiratieplatform in Nederland. Iedereen kan zich er op een toegankelijke wijze kan verdiepen in de werking van het menselijk brein en de eigen hersenprocessen. Met meer geluk & gezondheid als resultaat! Talloze experts delen hier wekelijks interessante nieuwe inzichten en kennis, in begrijpelijke taal.

Boeken Charlotte Labee

In mei 2021 verscheen Brain Food Smoothies. In dit boek vind je 80 smoothie-recepten, met uitleg over wat de specifieke ingrediënten doen voor je hersenen.

Eerder verschenen van haar hand de boeken Brain Food en Brain Balance.

Recepten

Op onze website vind je diverse GRATIS recepten van Charlotte Labee. Hieronder de populairste, voor een green energy smoothie.Green energy smoothie - recept - Gezond aan tafel

Blogs Charlotte Labee

Lees in deze blogs van Charlotte meer over de relatie tussen hersenen en voeding:

  • Er zijn een aantal dingen die bij iedereen bijdragen aan gezonde hersenen en darmen. Hier heeft Charlotte haar 15 beste tips om je darmflora en breingezondheid een boost te geven op een rij gezet.
  • Je brein heeft gezonde voedingsstoffen nodig om in balans te blijven en optimaal te blijven functioneren, nu en in de toekomst. Breinexpert Charlotte Labee leert je over Brain Food en laat je in haar blog Brain Food Smoothies voor een groente-boost kennis maken met Brain Food-smoothies en (o.a.) welke groenten je daar in doet.
  • De bekendste functie van de darmen is het verteren van voedsel. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de opname van voedingsstoffen en het aansturen van de hersenen. De hersenen en darmen staan continu met elkaar in verbinding. Lees er in de blog Hoe je darmen je hersenen beïnvloeden meer over!

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!