Gezond aan tafel logo
SuriMAMs

SuriMAMs

De zussen Moreen, Aretha en Martha Waal zijn de SuriMAMs. SuriMAM is een verwijzing naar de voorletters van hun namen en is tevens een eerbetoon aan hun moeder Norine, die hen als alleenstaande moeder de liefde voor de Surinaamse keuken meegaf. Volg de zussen op o.a. Instagram en Facebook.

Boeken SuriMAMs

De SuriMAMs schreven drie kookboeken SuriMAM cooking, SuriMAM cooking 2 en SuriMAM cooking – feest.

Hun eerste boek, SuriMAM Cooking, bevat een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten.

Surimam cooking 2 - Moreen, Aretha en Martha WaalIn SuriMAM Cooking 2 delen de zussen Moreen, Aretha en Martha Waal heerlijke verse en gezonde Surinaamse gerechten, met een overvloed aan kruiden en groenten. Dit kookboek staat boordevol Surinaamse gerechten van nu die iedereen zelf gemakkelijk kan maken. Het richt zich op een moderne, gezonde Surinaamse levensstijl en staat opnieuw in het teken van liefde, verbondenheid, samenzijn en genieten.

In SuriMAM cooking – feest hebben zij hun populairste hapjes en drankjes uit het eerste boek gebundeld. Dankzij hun aanstekelijke passie en grenzeloze liefde voor koken laten de drie zussen hun gerechten op iedere pagina stralen.

Gratis recept

Op onze website vind je een aantal recepten van SuriMAMs. Dit is de populairste: pittige makreelsalade in tomaatjes. Perfect voor op verjaardagen!

Pittige makreelsalade in tomaatjes - Gezond aan tafel - recept

Blog SuriMAMs

Speciaal voor Gezond aan tafel schreven de SuriMAMs een blog over de veelzijdigheid van de Surinaamse keuken, en met name de gezonde groenten, vol voedingswaarden: Surinaams koken: volop gezonde en lekkere gerechten.

Surinaams koken: volop gezonde en lekkere gerechten - Gezond aan tafel - blog

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!