Gezond aan tafel logo
Moekes Maaltijd

Moekes Maaltijd

Moekes Maaltijd is een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het bedrijf is opgericht door Guido Heens en Maartje Guikers, die door hun eigen ervaring met hun kinderen Fin en Noor op de crèche het plan kregen om via de kinderopvang verse kant-en-klare avondmaaltijden voor thuis te distrueren. De succesmaaltijden die ze met hun bedrijf maken, delen ze in hun boek Om op te eten! Lees meer over Moekes Maaltijd op hun website.

Moekes droom

Maartje Guikers over hun droom: “Onze droom is dat op elke kinderopvang en school in Nederland (van welke omvang en in welke wijk dan ook) kinderen overdag een gezonde warme lunch eten. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk kinderen gezond te leren eten en te helpen onze BV Nederland daarmee een stukje gezonder te maken. Op de kinderopvang begint het al enigszins ingeburgerd te raken gelukkig, maar we willen de aankomende jaren door middel van pilots ouders, overheid en bedrijfsleven ervan overtuigen dat een warme lunch overdag óók op school haalbaar en waardevol is. Het allerliefste in combinatie met bewegen en educatie.”

Boek Moekes Maaltijd

Om op te eten! - Moekes Maaltijd‘Dat recept, mag ik dat ook voor thuis?’ Een dagelijkse vraag aan Moekes Maaltijd. In het kookboek Om op te eten! staan de lekkere gerechten waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen. Met dit nieuwe kinderkookboek in de hand zetten vanaf nu álle drukke ouders in een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel.

Recepten Moekes Maaltijd

Benieuwd naar de recepten? Bekijk hier een paar recepten van Moekes Maaltijd. Hieronder de populairste van onze site: couscous met aubergine, tomaat & kalkoen.

Couscous met aubergine, tomaat & kalkoen - Gezond aan tafel - recept

Lees ook: Vijf vragen aan…

Waarom is een warme lunch gezond? Wat is Moekes favoriete maaltijd? Welke tip heeft Maartje aan jou? Lees de antwoorden in de blog Vijf vragen aan Moekes Maaltijd.

Vijf vragen aan Moekes Maaltijd - Gezond aan tafel - blog

 

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!