Anne Marie Reuzenaar

Hoofdgerecht
Speltpasta met boerenkoolpesto - Gezond aan tafel - recept
Speltpasta met boerenkoolpesto

Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Bloemkoolsoep met oosterse kruiden - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolsoep met oosterse kruiden

Deze bloemkoolsoep met oosterse kruiden komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is de opvolger op de bestseller Zonder Suiker. Van de 37 kilo (!) suiker die we per jaar binnenkrijgen, zit 85% verborgen in supermarktproducten, ook hartige. Ongemerkt krijgen we daardoor veel meer suiker binnen dan goed voor...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde pastinaak met citroentijm - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde pastinaak met citroentijm

Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Naar recept
Drankjes
Spinaziesmoothie met banaan - Gezond aan tafel - recept
Spinaziesmoothie met banaan

Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas

Dit recept voor geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “De biet is bezig aan een ware revival. Hij wordt gebruikt om vis mee te kleuren en zelfs verwerkt in glazuur op een chocoladetaart. Maar niets gaat boven de pure...

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

Dit recept voor quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van zeekraal schrijft ze in haar boek: “Zeekraal is in Nederland de bekendste zeegroente. Je kunt het bij de visboer kopen, maar ook steeds vaker bij de supermarkt. Het is te koop van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade geroosterde bieten - Gezond aan tafel - recept
Salade geroosterde bieten

Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pijlinktvis met puntpaprika's - Gezond aan tafel - recept
Pijlinktvis met puntpaprika’s

Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met prei - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met prei, champignons en tijm

Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...

Naar recept
Tussendoortje
Suikervrije scones met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten

Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft...

Naar recept
Lunch
Broccolisoep - Gezond aan tafel - recept
Broccolisoep

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Naar recept