Pijlinktvis met puntpaprika’s
Ingredienten voor 4 personen
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 3 puntpaprika’s
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine venkel
- 1 kleine courgette
- 600 g pijlinktvissen (of uit de diepvries, ontdooid)
- 1 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree (68 g)
- 250 ml witte wijn
- 2 el vers citroensap
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Flinke hand bladpeterselie
Zo maak je het pijlinktvis
- Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in ringen en snipper de knoflook. Was de puntpaprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in flinke stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Maak de venkel schoon en snijd in blokjes. Was de courgette en snijd in blokjes. Snijd de pijlinktvis in ringen.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de pijlinktvissen toe en bak kort even aan. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe. Roer door. Schenk de witte wijn erbij en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg citroensap, blaadjes tijm en rozemarijn toe. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
- Voeg de paprika, bleekselderij en venkel toe en laat 15 minuten zachtjes stoven. Stoof de laatste 5 minuten de courgette mee. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Verwijder het takje rozemarijn. Knip de blaadjes bladpeterselie fijn en garneer het gerecht ermee.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Lekker met volkoren(spelt)pasta én een groene salade.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: