Spinaziesmoothie met banaan

Spinaziesmoothie met banaan - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 glazen personen

  • 2 bananen
  • 150 g spinazie, gewassen
  • 15 g glutenvrije quinoa-vlokken of havermout
  • De blaadjes van 2 takjes peterselie
  • 100 ml geitenyoghurt
  • Water(kefir) (zie recept in het boek of kant-en-klaar)

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de spinazie met de bananen, vlokken en peterselie in de blender en pureer het. Voeg de yoghurt en 100 ml water(kefir) toe en pureer het nog even mee. Voeg eventueel nog wat water toe.
  2. Schenk de smoothie in twee glazen en serveer direct.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Natuurlijk! Elke dag echt eten