Jord Althuizen (Smokey Goodness)

Jord Althuizen (Smokey Goodness)

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur. Daarnaast is hij eigenaar van culinair conceptontwikkeling en communicatiebureau Crave Concepts & Communications en wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.

Boeken Jord Althuizen

Jord Althuizen schreef diverse kookboeken. Zijn nieuwste kookboek is Smokey Goodness No Worries BBQ. In dit boek ontdek je de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Het bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar het staat ook vol echte BBQ-avonturen. Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan Down Under. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? In dit boek vind je het antwoord op al je BBQ-vragen!

Daarnaast maakte hij met horecaondernemer Kasper Stuart Black Smoke, het BBQ-boek waarmee je écht indruk maakt. Onlangs verscheen ook Smokey Goodness Winter BBQ. Het boek staat vol met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!). Het bevat zelfs een Smokey Goodness-style kerstmenu! Met dit boek kom je de winter meer dan warmpjes door.

Eerder verscheen Smokey Goodness 3. In dit boek neemt Jord je mee op de reis die hij maakte naar Zuid-Afrika en deelt hij typisch Zuid-Afrikaanse braai-recepten met je. Daarvoor rolde Smokey Goodness 2 van de pers. In 2017 won dit boek de Gouden Garde Publieksprijs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. De vakjury schreef n.a.v. de nominatie over dit boek: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. Smokey Goodness 2 is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”. Lees ook meer over Jords eerste boek, Smokey Goodness.

Nieuw kookboek

In maart 2020 verschijnt er een nieuw kookboek van Jord: Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites. Back to the USA we go! Because we love BBQ – maar soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ-werk. Dan wil je something hot & fast en waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA? Dit BBQ-avontuur brengt je van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on-a-stick… we want it all, and we want it now!

Recepten Jord Althuizen

Op onze website vind je diverse gratis recepten van Jord Althuizen. Hier vind je de populairste, voor gerookte poon met Carolina Mustard Sauce.

Gerookte poon met Caroline Mustard Sauce - Gezond aan tafel - recept

In de video hieronder laat Jord je zien hoe je de rode poon precies maakt.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!