Jord Althuizen
Geroosterde bloemkool met roze-peperdressing
In Smokey Goodness BBQ Feast on Fire biedt Jord Althuizen je complete BBQ-menu’s. Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic, alles voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites. Met dit keer een rondje Nederlandse local heroes van Smokey Goodness. Dus: zomer...
Naar receptSmoked caramel apple pecan cobler
In Smokey Goodness BBQ Feast on Fire biedt Jord Althuizen je complete BBQ-menu’s. Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic, alles voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites. Met dit keer een rondje Nederlandse local heroes van Smokey Goodness. Dus: zomer...
Naar receptSticky Korean chicken bao’s
Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours is het nieuwe kookboek van BBQ-koning Jord Althuizen. Dit is dé culinaire reis naar de rijke en rokerige smaken van Azië. Jord brengt de intense streetfoodsmaken en gegrilde specialiteiten van Zuid-Korea, de Filipijnen, Hongkong, Singapore en Japan naar de barbecue en grill in je eigen achtertuin! De auteur schrijft over dit recept: “Gestoomde...
Naar receptTropical Tandoori Pineapple
Het recept voor deze Tropical Tandoori Pineapple komt uit Black Smoke 2, het BBQ-boek van de populaire Black Smoke-restaurants van Jord Althuizen en Kasper Stuart.
Naar receptBbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge)
Dit recept voor bbq-beets (bieten van de bbq met beurre rouge) komt uit Het BBQ Street Basisboek van BBQSTREET, het BBQ-programma dat te zien is bij 24Kitchen. In dit boek vind je niet alleen alle info die je nodig hebt – zoals welke soorten BBQ’s er zijn, kolen vs. gas, rooksoorten, hot & quick of low & slow – maar...
Naar receptSpicy chipotle portobello sandwich
Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...
Naar receptTaco’s met gegrilde gamba’s en ananas
Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet...
Naar receptGegrilde perzik & burrata salade
Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...
Naar receptZalmmoten met Piemontese peterseliesaus
Het recept voor deze zalmmoten met Piemontese peterseliesaus komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Zalm is een geweldige vis waar iedereen van houdt – warm gerookt, koud gerookt… altijd een smakelijke crowd pleaser. In de catering roken en smoken we dus heel wat van deze visjes af. Maar zalm roken vraagt wel...
Naar receptMaisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok
Het recept voor dit maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en ingemaakte artisjok komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.
Naar receptToast met gerookte geitenkaas
Het recept voor deze toast met gerookte geitenkaas komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.
Naar recept