Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur. Daarnaast is hij eigenaar van culinair conceptontwikkeling en communicatiebureau Crave Concepts & Communications en wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.
Boeken Jord Althuizen
Jord Althuizen schreef diverse kookboeken. Eind oktober 2021 verschijnt Black Smoke 2, het tweede kookboek van de populaire Black Smoke-restaurants van Jord Althuizen en Kasper Stuart. Niet alleen vind je in dit boek de allernieuwste, stoerste gerechten van dit geweldige BBQrestaurant om thuis zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste verhalen.
Verder van Smokey Goodness:
In maart 2021 verschijnt Smokey Goodness Lowlands BBQ, met onze eigen Lage Landen (Nederland en België) als inspiratiebron.
Smokey Goodness No Worries BBQ. In dit boek ontdek je de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Het bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar het staat ook vol echte BBQ-avonturen. Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan Down Under. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? In dit boek vind je het antwoord op al je BBQ-vragen!
Daarnaast maakte hij met horecaondernemer Kasper Stuart Black Smoke, het BBQ-boek waarmee je écht indruk maakt. Onlangs verscheen ook Smokey Goodness Winter BBQ. Het boek staat vol met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!). Het bevat zelfs een Smokey Goodness-style kerstmenu! Met dit boek kom je de winter meer dan warmpjes door.
Eerder verscheen Smokey Goodness 3. In dit boek neemt Jord je mee op de reis die hij maakte naar Zuid-Afrika en deelt hij typisch Zuid-Afrikaanse braai-recepten met je. Daarvoor rolde Smokey Goodness 2 van de pers. In 2017 won dit boek de Gouden Garde Publieksprijs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. De vakjury schreef n.a.v. de nominatie over dit boek: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. Smokey Goodness 2 is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”. Lees ook meer over Jords eerste boek, Smokey Goodness.