Jord Althuizen (Smokey Goodness)

Jord Althuizen (Smokey Goodness)

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur. Daarnaast is hij eigenaar van culinair conceptontwikkeling en communicatiebureau Crave Concepts & Communications en recent wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.

Boeken Jord Althuizen

Black Smoke - Jord Althuizen en Kasper StuartJord Althuizen schreef diverse kookboeken. Met horecaondernemer Kasper Stuart maakte hij onlangs Black Smoke, het BBQ-boek waarmee je écht indruk maakt. Het bevat blow-your-socks-off recepten voor grill of smoker plus awardwinning cocktails van Belgiums Best Bartenders. Daarnaast: een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ’er met ambitie!

Onlangs verscheen ook Smokey Goodness Winter BBQ. Het boek staat vol met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!). Het bevat zelfs een Smokey Goodness-style kerstmenu! Met dit boek kom je de winter meer dan warmpjes door.

Eerder verscheen Smokey Goodness 3. In dit boek neemt Jord je mee op de reis die hij maakte naar Zuid-Afrika en deelt hij typisch Zuid-Afrikaanse braai-recepten met je. Daarvoor rolde Smokey Goodness 2 van de pers. In 2017 won dit boek de Gouden Garde Publieksprijs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. De vakjury schreef n.a.v. de nominatie over dit boek: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. Smokey Goodness 2 is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”. Lees ook meer over Jords eerste boek, Smokey Goodness.

Op 16 april 2019 verschijnt Jords nieuwste kookboek: Smokey Goodness No Worries BBQ.

Recepten Jord Althuizen

Op onze website vind je diverse gratis recepten van Jord Althuizen. Hier vind je de populairste, voor gerookte poon met Carolina Mustard Sauce.

Gerookte poon met Caroline Mustard Sauce - Gezond aan tafel - recept

In de video hieronder laat Jord je zien hoe je de rode poon precies maakt.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!