Lisette Kreischer

Dips, sauzen en dressings
Paardenbloemelixer - Gezond aan tafel - recept
Paardenbloemelixer

Het recept voor dit paardenbloemelixer komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Als je een liefde voor paardenbloemen ontwikkelt en je je verdiept in deze gouden schone, zul je vast en zeker ook recepten voor paardenbloemhoning tegenkomen. Dat is een...

Naar recept
Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Biet au vin met salie - Gezond aan tafel - recept
Biet au vin met salie

Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Het mooie aan biet is dat haar kleur haar geneeskrachtige eigenschappen al verraadt. Het fraaie rood verwijst naar haar werking op het bloed (dit...

Naar recept
Nagerecht
Flowerpower-ijs - Gezond aan tafel - recept
Flowerpower-ijs

Het recept voor dit flowerpower-ijs komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen nog in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: mijn idee van de echte zomer! Drink...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Botanische pesto - Gezond aan tafel - recept
Botanische pesto

Het recept voor deze botanische pesto komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Hoe leuk is het als je je pesto kunt opfleuren met bladgroen uit eigen tuin of omgeving? Dat feestje gaat natuurlijk alleen op als je bladgroen in...

Naar recept
Tussendoortje
Chocoladetaart met vanille chlorella crème - Gezond aan tafel - recept
Chocoladetaart met vanille chlorella crème

Het recept voor deze chocoladetaart met vanille chlorella crème komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Wanneer een boek gevuld wordt met over heerlijke recepten mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Dat...

Naar recept
Tussendoortje
IJslolly's met aardbeien en spirulina - Gezond aan tafel - recept
IJslolly’s met aardbeien en spirulina

Het recept voor deze ijslolly’s met aardbeien en spirulina komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Dit is een heel eenvoudig recept! Mix, blend, giet, vries en klaar. Deze Spirulina & Strawberry...

Naar recept
Ontbijt
Hartige muffins met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier socca pizza - Gezond aan tafel - recept
Zeewier socca pizza

Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer). Over dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier noedels met spicy tofu - Gezond aan tafel - recept
Zeewier noedels met spicy tofu

Het recept voor deze zeewier noedels met spicy tofu komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier, noedels en tofu gaan al eeuwen hand in hand, onder andere in de Chinese en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Aardappelsalade met courgettesalade - Gezond aan tafel - recept
Aardappelsalade met courgettesalade

Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. Bij dit recept schrijft Lisette: “Aardappelsalade herinnert me aan mijn trip naar Florida, waar ik mijn toenmalige vriendje ging opzoeken. Ik at mijn buikje rond aan potato salads. Thuis verlangde ik terug naar dit zonnige...

Naar recept