Jamie Oliver

Ontbijt
Amalfi-citroentaart (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Amalfi-citroentaart (Jamie Oliver)

Het recept voor deze amalfi-citroentaart komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Deze geniale gebakken citroentaart is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen. Als je je echt in Italiaanse sferen wilt onderdompelen, neem...

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...

Naar recept
Lunch
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gebakken eieren met mozzarella, zoete tomaat, vers basilicum en toast komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is echt een fantastisch voorafje of brunchgerecht. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is perfect om te delen met familie of vrienden. De manier waarop de mozzarella samensmelt...

Naar recept
Hoofdgerecht
Minestrone (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Minestrone (Jamie Oliver)

Het recept voor deze minestrone met risottorijst, seizoensgroenten, parmezaan, citroen en knoflookpesto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik houd van deze minestrone – hij voelt vers en spannend, met de contrasterende pesto en de risottorijst die de verrukkelijke smaken absorbeert en de soep extreem vullend maakt. Minestrone is altijd een recept geweest...

Naar recept
Hoofdgerecht
Linguine met worst (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Linguine met worst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze linguine met worst, broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op...

Naar recept
Bijgerecht
Wintersalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wintersalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salina-kip (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Salina-kip (Jamie Oliver)

Het recept voor deze Salina-kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gianduja - de originele nutella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gianduja – de originele nutella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gianduja (de originele nutella) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Veel prachtige recepten zijn ontstaan als gevolg van strenge Europese importbeperkingen – in het geval van gianduja ging het om een tekort aan chocolade. Om optimaal gebruik te maken van wat voorhanden was, besloot chocolatier Michele Prochet zijn cacaomassa...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-abrikozensalade met bloeiende tijm, mozzarella, roze peper en prosciutto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Sinds ik jaren geleden ontdekte hoe Italianen fruit in salades verwerken, is een salade maken voor mij nooit meer hetzelfde geweest. Het was niet langer dat onbenullige bijgerecht, maar een complete culinaire smaakervaring. In...

Naar recept
Bijgerecht
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich), als voorgerecht, antipasto of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer die op hun best zijn. Ik vind het van een portie lef getuigen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met harissa uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Kip met harissa uit de oven (Jamie Oliver)

Het recept voor deze kip met harissa uit de oven komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept