Kip met harissa uit de oven (Jamie Oliver)

Kip met harissa uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 4 verschillend gekleurde paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 hele kip van 1,2 kg
  • 4 volle tl rozenharissa
  • 4 takjes verse munt

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (gasovenstand 4). Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en scheur ze in grove stukken. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes van elkaar en strooi de ui en paprika samen in een braadslede van 30 x 40 cm. Snijd de kip met een vlijmscherp mes langs de ruggengraat door, klap hem open en maak een paar sneetjes in beide poten. Leg de kip met de harissa, een klein snufje zeezout en zwarte peper en een scheutje rodewijnazijn bij de groenten in de slede, schep alles goed door elkaar en masseer de kip goed in met het harissamengsel.
  2. Leg de kip opengeklapt – met het vel naar boven – op de groenten en zet hem 50 minuten in de oven, of tot hij goudbruin, krokant en gaar is. Strooi de muntblaadjes erover en ga aan tafel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze kip met harissa uit de oven komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Jamie Oliver – 5 ingredienten