Jamie Oliver

Hoofdgerecht
Gunpowder-lam met ananassalsa en kokosrijst (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gunpowder-lam met ananassalsa en kokosrijst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gunpowder-lam met ananassalsa, kokosrijst & muntdressing komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Het geheim van dit recept is dat je rustig de tijd moet nemen om het perfecte mengsel voor de gunpowderspecerijenpasta samen te stellen. Het contrast tussen het donkere, krokante korstje en het sappige, roze vlees is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Inktvisrisotto met peterselieolie en rode pepertjes (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Inktvisrisotto met peterselieolie en pepertjes (Jamie Oliver)

Het recept voor David Tennant’s kroatische inktvisrisotto met peterselieolie en rode pepertjes komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “David Tennant werd verliefd op dit gerecht toen hij in 2004 voor filmopnames in het prachtige Dubrovnik was. Het is ongebruikelijk om risottorijst op deze manier klaar te maken. Het is meer een soort...

Naar recept
Bijgerecht
Garnalendumplings met waterkastanjes - Gezond aan tafel - recept
Garnalendumplings met waterkastanjes (Jamie Oliver)

Het recept voor Liv Tyler’s garnalendumplings met waterkastanjes, gember & lente-uitjes komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Liv’s kids zijn geobsedeerd door Aziatisch eten, en dan vooral dumplings, vandaar dat ik voor haar een onfeilbaar recept bedacht heb, om thuis voor haar gezin klaar te maken. De dumplings kun je van tevoren...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pad thai met garnalen & tofu (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Pad thai met garnalen & tofu (Jamie Oliver)

Het recept voor deze Pad thai met garnalen, tofu en zurige tamarindesaus komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Pad thai is zowel op straat als in de betere Thaise restaurants uitgegroeid tot een soort cultgerecht, en dat is ook vrij logisch – het is gewoon ontzettend lekker en serieus bevredigend. Dankzij de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Kip katsu curry met kokosrijst & pickles (Jamie Oliver)

Het recept voor deze kip katsu curry met kokosrijst & schitterende pickles komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.

Naar recept
Hoofdgerecht
Briljante groenteburger (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Briljante groenteburger (Jamie Oliver)

Het recept voor deze briljante groenteburger komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Ik hou van dit recept – of je nou een hardcore veganist bent of alleen af en toe vleesloos wilt eten, met deze burger zit je altijd goed. De burgers zijn supereenvoudig te maken en ik maak ze af met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Het recept voor deze fettuccine met tonijn, babycourgette, kersttomaatjes, pecorino en gestampte amandelen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit recept heb ik bedacht na een dag in de keuken bij Maria, de enige vissersvrouw op het eiland Procida vlak bij Napels. Ik vind het fantastisch hoe zij pecorino gebruikt – de regel...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vis in 'gek water' (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Vis in ‘gek water’ (Jamie Oliver)

Het recept voor deze vis in ‘gek water’ (acqua pazza, het ultieme visgerecht van het eiland) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik ben enorm blij dat ik deze geniale, gemakkelijke methode om een hele vis klaar te maken met jullie kan delen. Want vis op de graat heeft veel meer smaak, het...

Naar recept
Bijgerecht
Gevulde focaccia (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gevulde focaccia (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gevulde focaccia met tuinbonen, citroen, pecorino en verse kruiden komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Focaccia is een van mijn favoriete broden om zelf te bakken. Door dit recept krijgt het meer textuur, meer laagjes en meer contrast tussen zacht en krokant, én we zetten de tuinboon in het...

Naar recept
Bijgerecht
Wortelcaponata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wortelcaponata (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wortelcaponata met pijnboompitten, zoete rozijnen, ui en zure azijn komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maar al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de ster van de...

Naar recept