Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 50 g hele amandelen
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • olijfolie
  • 300 g fettuccine of linguine
  • 4 babycourgettes, met bloem
  • 300 g geelvintonijn
  • 1 blik van 400 g kerstomaatjes van goede kwaliteit
  • 1 citroen
  • 30 g pecorino
  • extra vergine olijfolie

Zo maak je het fettuccine met tonijn

  1. Rooster de amandelen in een grote droge koekenpan op matig vuur, kieper ze in een vijzel en laat de pan op het vuur staan. Pel de ui en knoflook, hak ze fijn met de ansjovisfilets, doe ze met 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak ze 4 minuten onder regelmatig roeren.
  2. Kook intussen de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in ½ cm dikke plakjes, houd de bloemen apart, snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en roer ze door het mengsel in de koekenpan. Knijp de tomaatjes met schone handen boven de pan fijn, pers de citroen erboven uit en blijf regelmatig roeren. Rasp de pecorino en stamp de amandelen fijn.
  3. Schep met een keukentang de pasta met wat aanhangend water in de koekenpan. Hussel de boel door elkaar en zet het vuur uit. Scheur de courgettebloemen in stukjes, voeg ze toe en hussel de pecorino en bijna alle gestampte amandelen erdoor. Proef of de pasta voldoende op smaak is, voeg zo nodig wat kookwater toe en maak de porties af met de overgebleven amandelen en een paar drupjes extra vergine olijfolie.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze fettuccine met tonijn, babycourgette, kersttomaatjes, pecorino en gestampte amandelen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Dit recept heb ik bedacht na een dag in de keuken bij Maria, de enige vissersvrouw op het eiland Procida vlak bij Napels. Ik vind het fantastisch hoe zij pecorino gebruikt – de regel ‘kaas en vis gaan niet samen’ geldt voor haar niet – en de amandelen geven dit gerecht textuur, maar ook een bijzondere, romige smaak. Om deze zomerhit te laten zingen als Pavarotti moet je wel verse babycourgettes gebruiken.”

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Jamie kookt Italië