Merijn Tol en Nadia Zerouali

Bijgerecht
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing

Het recept voor deze gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahinadressing komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele,...

Naar recept
Tussendoortje
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya) - Gezond aan tafel - recept
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya)

Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Deze falafel blijven hun vorm prachtig behouden door het paneren in bloem en sesamzaad. De smaak is extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille, wat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees - Gezond aan tafel - recept
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Freekeh is groene, onrijpe tarwe die meestal licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. ‘Freek’ is...

Naar recept