Gartine

Lunch
Hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas

Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...

Naar recept
Lunch
Gamba tartaar - Gezond aan tafel - recept
Gamba tartaar

Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit...

Naar recept
Lunch
Gort salade - Gezond aan tafel - recept
Gort salade met sesamzaadjes en komijnekaas

Een heerlijk gerecht voor in de lente, deze gort salade! Lekker voedzaam, met geroosterde sesamzaadjes, bleekselderij en oude komijnekaas en een heerlijk frisse dressing. Bekijk ook de muziek- en wijntip hieronder om van je lunch een echt feestje te maken. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza zelf maken met aubergine crème - Gezond aan tafel - recept
Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat

Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Een heerlijk lente-gerecht, deze kabeljauw met eieren en hollandaise saus. De eitjes en de hollandaise saus zijn in de zomer ook ontzettend lekker met snijbonen, als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat varkensvlees. Of op toast met gemarineerde zalm. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan...

Naar recept
Ontbijt
Eieren uit de oven met pimpernel - Gezond aan tafel - recept
Eieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie

Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...

Naar recept
Ontbijt
Aardbeien loaf

Een heerlijk ontbijtrecept, deze aardbeien loaf. Gemaakt met de eerste geoogste lente-aardbeitjes uit je eigen moestuin! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Bij dit recept schrijven ze: “Maandag en dinsdag is Gartine gesloten. Wanneer we met vrienden en familie afspreken is dat...

Naar recept