Bart van Olphen

Voorgerecht
Tartaar van sardine met tomatencarpaccio

Het recept voor deze tartaar van sardine met tomatencarpaccio komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over sardines schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Sardines komen in vele soorten en maten aan land. De visjes worden in koude loodsen en fabrieken door vaardige...

Naar recept
Tussendoortje
Crostini met schelvis lever rillettes - Gezond aan tafel - recept
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis gnocchi en salie - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis gnocchi en salie

Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis taartje pissaladière - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis taartje (pissaladière)

Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Voorgerecht
Aardappel prei soep met rode zalm - Gezond aan tafel - recept
Aardappel prei soep met zalm

Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...

Naar recept
Voorgerecht
Couscous salade met tonijn en groene kruiden - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met tonijn en kruiden

Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in...

Naar recept