Maaltijdsalade: 9 recepten uit de beste kookboeken

Wil je een lekkere maaltijdsalade eten vanavond? Hier hebben we 9 recepten voor je verzameld, uit de beste kookboeken. Van onder andere dokter Tamara de Weijer en Jamie Oliver.

9x maaltijdsalade uit de beste kookboeken

1. Gado gado salade – Tamara de Weijer

Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van huisarts Tamara de Weijer.

Gado gado salade - Gezond aan tafel - recept

2. Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip – Jennifer en Sven (Voedzaam & Snel)

Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven. Je kent ze waarschijnlijk wel, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!

Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip - Gezond aan tafel - recept

3. Maaltijdsalade witte bonen met pesto – Jean-François Mallet

Deze superlekkere salade witte bonen met pesto komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Maaltijdsalade witte bonen met pesto - Gezond aan tafel - recept

4. Pastasalade met tonijn en feta – Jamie Oliver

Hmmm, deze pastasalade van Jamie Oliver, met tonijn, feta en krokante cayennekruimels, is heerlijk! Hij schrijft erover: “Tonijn geeft een dosis vitamine D, die ons lichaam helpt het calcium uit de feta en yoghurt op te nemen. De zuivel maakt deze salade heerlijk romig.”

Pastasalade van Jamie Oliver met tonijn, feta & krokante cayennekruimels - Gezond aan tafel - recept

5. Aardappelsalade met courgettesalade – Lisette Kreischer

Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten.

Aardappelsalade met courgettesalade - Gezond aan tafel - recept

6. Linzensalade met zalm en dragon – Jean-François Mallet

Het recept voor deze linzensalade met zalm en dragon komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Linzensalade met zalm en dragon - Gezond aan tafel - recept

7. Marokkaanse harissasalade

Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi je er geroosterde amandelen over.”

Marokkaanse harissasalade - Gezond aan tafel - recept

8. Bonensalade met lamsoor of rucola – Anne Marie Reuzenaar

Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden - recept - Gezond aan tafel

9. Couscoussalade met komkommer, paprika en koriander – Manja Visser en Marcel van Driel

Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.”

Couscous salade met komkommer, paprika en koriander - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.