Gezond aan tafel logo
Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is huisarts, voorzitter van de Vereniging Arts en Voeding en ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Hier lees je meer over haar, vind je gratis blogs en bekijk je gratis recepten. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Tamara-nieuwsbrief.

Geen pillen maar paprika

Door Tamara’s persoonlijke ervaring, maar ook door wat ze zag in haar praktijk, ging ze zich steeds meer verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Er is een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Tamara: “Voeding speelt hierbij een sleutelrol: we zijn eigenlijk op grote schaal verkeerde brandstof voor ons lichaam gaan tanken. Daar worden we minder energiek, minder blij en minder gezond – of zelfs ziek – van.” In haar praktijk bespreekt ze met patiënten daarom ook hun leefstijl en geeft hen voedingsadvies. Haar motto: “Geen pillen, maar paprika”.

Boeken Tamara de Weijer

Eet beter voor je maag & darmen met huisarts Tamara de WeijerIn haar boek Eet beter in 28 dagen laat Tamara de Weijer je zien hoe je door lekker eten je gezondheid kunt verbeteren. Ze laat zien dat dat heel simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit begin je goed op de weg naar beter. Het boek staat boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

In november 2019 verscheen het vervolg op deze bestseller: Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer. Met deze uitgave leert dokter Tamara mensen met chronische maag- en darmklachten hoe ze eindelijk een rustige buik kunnen krijgen.

In november 2020 kwam Het Leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer uit. Hierin deelt Tamara praktische tips om je na vier weken fitter te voelen, een sterkere weerstand op te bouwen en bovenal lekker in je vel te zitten. Door middel van het door haar ontwikkelde Leefstijlkompas vertelt zij op een toegankelijke manier over de thema’s bewegen, ontspanning, slaap en voeding. Daarnaast bevat het boek 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen.

Recepten dokter Tamara

Op onze website vind je een aantal gratis recepten van dokter Tamara de Weijer. De populairste, voor bloemkoolcurry met kikkererwten, vind je hieronder.

Bloemkoolcurry met kikkererwten - Gezond aan tafel - recept

Blogs van Tamara

Huisarts Tamara de Weijer zet voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. Want een groot deel van de aandoeningen die ze in haar praktijk behandelt hangen direct of indirect samen met voeding en leefstijl. Haar motto: “Geen pillen, maar paprika”. Hier vind je haar 10 beste eetadviezen.

De 10 beste eetadviezen van Dokter Tamara - Gezond aan tafel - blog

Ook interessant zijn deze blogs van Tamara:

 • Stop de eeuwige trek: voorkom metabole ontregeling
  Als je twee uur na het ontbijt alweer trek hebt, ben je zeker niet de enige. Heel veel mensen hebben om half elf een stuk ontbijtkoek of een boterham nodig om de lunch met moeite te halen. Lees er hier meer over en bekijk het lijstje met tips die Tamara vaak geef om anders en minder vaak te eten.
 • Vier leefstijltips van Dokter Tamara
  Tamara zet voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. En met effect. Veel mensen voelen zich gezonder, energieker en slanker. Ze hoopt ook jou te inspireren en deelt daarom graag vier leefstijltips.
 • De tien beste adviezen voor mensen die slecht slapen
  Een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat we fris en opgewekt aan de dag kunnen beginnen, het zorgt ook voor een betere weerstand, minder snacktrek en een mooiere huid. Lees hier wat Tamara doet om zelf beter te slapen, en haar 10 beste adviezen voor jou.
 • Vitamine Vriendschap: contact met mensen die energie geven
  Sociale contacten zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als voldoende bewegen en niet roken. Hoe zit dat eigenlijk en wat kun je doen als je meer of hechtere contacten wilt? Lees hier wat Tamara er in haar boek Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer over schrijft.
 • Voel jij je niet fit? Dit adviseert huisarts Tamara de Weijer
  In haar huisartspraktijk ziet Tamara veel mensen. Wij zijn benieuwd: welk probleem op het gebied van leefstijl ziet zij het meest voorbijkomen? En wat is haar advies?
 • Overgewicht en afvallen: van 5 procent wordt alles beter
  Als je te zwaar bent, helpt 5 procent gewichtsverlies al om minder somber door het leven te gaan. Plus: het verbetert je hormoonhuishouding, afweersysteem en stofwisseling. Lees hier meer!
 • Een gezonde leefstijl is een totaalpakket
  Een gezonde leefstijl is een totaalpakket. Sterker nog, de verschillende leefstijlfactoren versterken elkaar. Gezonde voeding is wel een van de belangrijkste pijlers van dit totaalpakket. Je kunt er snel gezondheidswinst mee boeken én je hebt er zelf veel invloed op. Lees hier meer!

Tamara in Radar Extra

Heb je eerder de uitzendingen van Radar Extra gezien? Daarin hielp huisarts Tamara de Weijer drie patiënten met een te hoge cholesterol door middel van leefstijl- en voedingsadviezen. Bekijk onder andere dit fragment over gezond (koolhydraatarm) eten.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de WeijerZelf aan de slag om je cholesterol te verlagen? Bestel nu Tamara’s boek Eet beter in 28 dagen bij onze boekwinkel Boekenwereld.

Veilig winkelen, bestellen en betalen
Laagste prijs op de nieuwste boeken
✓ Regelmatig gratis e-books

Dokter Tamara op social media

Dokter Tamara deelt op social media tips en adviezen over leefstijl en voeding. Ze wil je zo laten zien hoe jij je gezondheid beter kan maken. Volg jij haar al?

Op de hoogte blijven van Tamara de Weijer?

Mis niets en laat hier je mailadres achter! Je ontvangt dan een mail van ons zodra er iets nieuws te melden is en/of als er op onze website nieuwe recepten, blogs of boeken van Tamara verschijnen.
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!