Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip
Ingredienten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 6 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl peper
- ½ tl zout
- 125 g rucola
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 200 g kerstomaatjes
- 1 handje alfalfa
- 20 g pijnboompitten
- 2 el olijfolie, extra vergine
Zo maak je het
- Snijd de kipfilets overdwars in dunne plakken, leg ze in een schaaltje en doe de 6 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en het zout erbij, schep goed door en laat intrekken.
- Doe de rucola in een schaal, snijd de paprika’s in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de tomaatjes in tweeën en leg ze met de paprikareepjes op de rucola.
- Bak de kipfiletplakken in een grillpan aan beide kanten goudbruin, laat even afkoelen en snijd vervolgens in repen.
- Leg de repen op de salade, maak af met een handje alfalfa, de pijnboompitten en de extra vergine olijfolie.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: