Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip

Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets overdwars in dunne plakken, leg ze in een schaaltje en doe de 6 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en het zout erbij, schep goed door en laat intrekken.
  2. Doe de rucola in een schaal, snijd de paprika’s in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de tomaatjes in tweeën en leg ze met de paprikareepjes op de rucola.
  4. Bak de kipfiletplakken in een grillpan aan beide kanten goudbruin, laat even afkoelen en snijd vervolgens in repen.
  5. Leg de repen op de salade, maak af met een handje alfalfa, de pijnboompitten en de extra vergine olijfolie.
  6. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Voedzaam & snel