De avocado is enorm populair. Verwacht wordt dat de wereldwijde consumptie de komende jaren zal toenemen met 10% tot 15%. Geen wonder: ze zitten vol met goede vetten, vitaminen en mineralen. Hoe vaak eet jij ze?
Avocado’s bestaan voor ongeveer 20% uit vet. O jee, vast een dikmaker! Niks is minder waar: ze bevatten goede vetten. Enkelvoudig onverzadigde om precies te zijn. En die zijn juist goed voor je (en je cholesterol). Zet ze dus regelmatig op het menu!
Avocado’s zijn vruchten (ja, vruchten!) die een mooi plekje verdienen in je voedingspatroon. Waarom?
Het bekendste recept met avocado is waarschijnlijk guacamole: een dipsaus met naast avocado ook vaak tomaat, ui en/of knoflook, limoen- of citroensap, chilipeper en korianderblad. Heerlijk, wij maken het graag op feestjes! Maar je kunt het in nog veel meer gerechten gebruiken, denk aan salades, soep, smoothies en in zoete baksels en mousse (!).
Klik hier voor meer tips.