Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde zoete aardappel van de bbq

Gevulde zoete aardappel van de bbq

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze gevulde zoete aardappel

  • Was de aardappelen, droog ze af en rol ze in aluminiumfolie. De aardappelen moeten goed bedekt zijn. Leg ze op de barbecue (of in de oven op 180 °C), draai ze af en toe om en controleer na ongeveer 40 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de vulling: laat de mais uitlekken, snijd de blaadjes peterselie en munt fijn, doe ze in een kom.
  • Meng het citroensap, olijfolie, peper, zout en korianderzaad in een schaaltje.
  • Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in blokjes, leg de blokjes in de dressing.
  • Snijd de aardappelen voorzichtig in de lengte in. Doe de avocado en de dressing in de schaal en meng door elkaar. Duw de aardappelen een beetje open en schep de vulling erin.

Dit recept voor gevulde zoete aardappel van de bbq komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Fijn, eens wat anders van de barbecue, en nog vegetarisch ook! De zoete aardappel combineert heerlijk met de vulling van mais en kruiden en de frisse dressing met onder andere avocado. Echt een recept om een keer uit te proberen! En als het weer tegenzit, kun je ze natuurlijk ook gewoon in de oven maken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van