Mexicaanse ontbijt tostada

Mexicaanse ontbijt tostada

Het recept voor deze Mexicaanse ontbijt tostada komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Roerei van eiwitten met lente-uitjes op een knapperige tostada met gebakken bonen, gesmolten kaas, pico de gallo, jalapeñopeper en avocadoblokjes. Mag ik een ‘Olé!’ horen? Elke keer als ik mijn dag een beetje pittig wil beginnen, maak ik het liefst deze Mexicaans getinte ontbijttostada.”

Gina Homolka kreeg twee kinderen en dat leverde haar een paar extra kilo’s op. Die wilde ze graag verliezen, maar belangrijker nog vond ze om haar gezin en zichzelf een gezonde maaltijd voor te zetten. Ze ontwikkelde haar eigen levensstijl en deelde haar heerlijke recepten op haar blog, skinnytaste.com. De inspirerende, slanke recepten vormden de basis voor het kookboek Skinny Taste, vol smaakvolle, gezonde recepten voor het hele gezin. De blogs en het kookboek wekten de interesse van grote aantallen fans, onder wie Oprah Winfrey en passen naadloos in de trend van gezonde voeding en gezond leven. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en smaakvol in beeld gebracht.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten Mexicaanse ontbijt tostada

  • eiwit van 8 grote eieren
  • koosjer zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 el fijngesneden lente-uitjes
  • bakspray of olieverstuiver
  • 260 g gebakken bonen (lees het etiket om er zeker van te zijn dat dit product glutenvrij is)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 maïstostada’s (lees het etiket om er zeker van te zijn dat dit product glutenvrij is)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 verse jalapeñopeper, in dunne plakjes
  • 225 g zelfgemaakte pico de gallo (Mexicaanse salsa) (recept in het boek), of uit de winkel
  • ½ middelgrote Hass-avocado, in blokjes van 1 cm
  • 4 takjes verse koriander, voor de garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verhit de oven voor op 180 °C.
  • Klop in een middelgrote kom de eiwitten, ¼ theelepel zout en een snu e zwarte peper door elkaar. Voeg de lente-ui toe en meng goed.
  • Verhit een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Spuit wat olie in de pan en voeg het eiwitmengsel toe. Bak 3 minuten onder af en toe roeren tot het eiwit gestold is. Haal de pan van het vuur.
  • Meng in een middelgrote kom de gebakken bonen, komijn en 1/8 theelepel zout. Leg de tostada’s op een bakplaat en verdeel het bonenmengsel over de tostada’s. Doe hetzelfde met het roerei, de kaas en een paar plakjes van de jalapeñopeper.
  • Bak de tostada's 4-5 minuten tot de kaas smelt. Leg ze op borden. Maak af met pico de gallo en avocado en garneer eventueel met koriander.

Tip

Maak je geen zorgen als je niet van pittig eten houdt; je kunt de jalapeñopeper gerust weglaten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Skinny taste

Gina Homolka

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden