Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Rijstwafels avocado komkommer en augurk

Rijstwafels avocado komkommer en augurk

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 4 rijstwafels
  • mayonaise zonder ei
  • ½ avocado
  • sap van ¼ citroen
  • 1/8 komkommer
  • 1 augurk
  • mespunt pul biber (gedroogde pepervlokken)
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • tuinkers of verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze rijstwafels met avocado, komkommer en augurk

  • Besmeer de rijstwafels met de mayonaise.
  • Schil de avocado (bewaar de andere helft met de pit erin) en snijd in dunne plakken. Besprenkel met citroensap.
  • Snijd de komkommer en augurk in dunne plakjes.
  • Beleg de rijstwafels met de plakjes avocado, komkommer, augurk en maak af met wat pul biber, druppeltjes olijfolie, zwarte peper en verse blaadjes tuinkers of basilicum.

Tip

  • Vervang de rijstwafels door maiswafels (in de natuurvoedingswinkel hebben ze vaak bijzondere soorten) of roggebrood of volkorencrackers.
  • Je kunt ook kiezen voor verse basilicumblaadjes in plaats van tuinkers (gebruik de rest voor salades of tussendoor uit het vuistje).
  • Gebruik cayennepeper in plaats van pul biber (gedroogde pepervlokken).
  • Sprenkel 1 theelepel gistvlokken over de belegde wafels.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor rijstwafels avocado komkommer en augurk komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over het recept hieronder schrijft Lisette: “Als je even uitgekeken bent op salades en geen zin hebt in een sandwich, is dit recept een makkelijk, licht en gezond alternatief voor een middag in de lente.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van