Rijstwafels avocado komkommer en augurk

Rijstwafels avocado komkommer en augurk

Dit recept voor rijstwafels avocado komkommer en augurk komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over het recept hieronder schrijft Lisette: “Als je even uitgekeken bent op salades en geen zin hebt in een sandwich, is dit recept een makkelijk, licht en gezond alternatief voor een middag in de lente.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Plant Power

    Lisette Kreischer

    • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
    • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
    • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 4 rijstwafels
  • mayonaise zonder ei
  • ½ avocado
  • sap van ¼ citroen
  • 1/8 komkommer
  • 1 augurk
  • mespunt pul biber (gedroogde pepervlokken)
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • tuinkers of verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze rijstwafels met avocado, komkommer en augurk

  • Besmeer de rijstwafels met de mayonaise.
  • Schil de avocado (bewaar de andere helft met de pit erin) en snijd in dunne plakken. Besprenkel met citroensap.
  • Snijd de komkommer en augurk in dunne plakjes.
  • Beleg de rijstwafels met de plakjes avocado, komkommer, augurk en maak af met wat pul biber, druppeltjes olijfolie, zwarte peper en verse blaadjes tuinkers of basilicum.

Tip

  • Vervang de rijstwafels door maiswafels (in de natuurvoedingswinkel hebben ze vaak bijzondere soorten) of roggebrood of volkorencrackers.
  • Je kunt ook kiezen voor verse basilicumblaadjes in plaats van tuinkers (gebruik de rest voor salades of tussendoor uit het vuistje).
  • Gebruik cayennepeper in plaats van pul biber (gedroogde pepervlokken).
  • Sprenkel 1 theelepel gistvlokken over de belegde wafels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Plant Power

    Lisette Kreischer

    • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
    • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
    • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Plant Power

Lisette Kreischer

  • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
  • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
  • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay