Wil je een lekkere maaltijdsalade eten vanavond? Hier hebben we 9 recepten voor je verzameld, uit de beste kookboeken. Van onder andere dokter Tamara de Weijer en Jamie Oliver.
Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van huisarts Tamara de Weijer.
Deze heerlijke maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven. Je kent ze waarschijnlijk wel, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast dat-ie lekker is, is hij ook nog eens mooi gekleurd door de verschillende groenten die erin zitten: rode en gele paprika, rucola en kerstomaatjes. Nog een pluspunt ten slotte (en geen onbelangrijke): hij is binnen 25 minuten klaar!
Deze superlekkere salade witte bonen met pesto komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Hmmm, deze pastasalade van Jamie Oliver, met tonijn, feta en krokante cayennekruimels, is heerlijk! Hij schrijft erover: “Tonijn geeft een dosis vitamine D, die ons lichaam helpt het calcium uit de feta en yoghurt op te nemen. De zuivel maakt deze salade heerlijk romig.”
Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten.
Het recept voor deze linzensalade met zalm en dragon komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi je er geroosterde amandelen over.”
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.
Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.”
Klik hier voor meer tips.