Gezond aan tafel logo

9x gevulde groenten: lekkere recepten uit diverse kookboeken

15 januari 2019

Een leuke manier om groenten te eten: vullen en in de oven ermee! Hieronder vind je, uit diverse kookboeken van bekende koks als Jord Althuizen, Jean-François Mallet en Jamie Oliver, een aantal lekkere recepten.

9x gevulde groenten recepten

1. Gevulde zoete aardappel

Het recept voor deze gevulde zoete aardappel met kikkererwten, avocado en dilledressing komt uit het boek Het Scandi Sense Dieet van Suzy Wengel. Bekijk ook dit recept voor gevulde zoete aardappel van de bbq, uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven.

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten, avocado en dilledressing - Gezond aan tafel - recept

2. Gevulde courgettes

Het recept voor deze gevulde courgettes van de bbq met truffel en noten komt uit het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen. Bekijk ook dit recept voor gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes.

Gevulde courgettes van de bbq - Gezond aan tafel - recept

3. Gevulde paprika

Het recept voor deze gevulde paprika met couscous komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar. Bekijk ook dit recept voor gevulde paprika met quinoa, uit het boek Skinny taste van Gina Homolka, en dit recept voor gevulde paprika met champignons, uit het boek Deliciously Ella Elke dag.

Gevulde paprika met couscous - Gezond aan tafel - recept

4. Gevulde champignons

Het recept voor deze gevulde champignons komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Gevulde champignons - Gezond aan tafel - recept

5. Gevulde tomaten

Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Ook lekker: het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes, uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs.

Gevulde tomaten met quinoa en linzen - Gezond aan tafel

6. Gevulde courgettebloemen

Het recept voor deze gevulde courgettebloemen met courgette, rijst en pijnboompitjes komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Gevulde courgettebloemen met courgette, rijst en pijnboompitjes - Gezond aan tafel - recept

7. Gevulde pompoen

Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Gevulde pompoen uit de oven - Gezond aan tafel - recept

8. Gevulde avocado

Het recept voor deze gevulde avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Ook lekker: gevulde avocado met makreelsalade, uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept

9. Gevulde flespompoen

Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Gevulde flespompoen - Gezond aan tafel - recept

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!