Gevulde tomaten met quinoa en linzen

Gevulde tomaten met quinoa en linzen - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 60 g quinoa
  • 4 kleine tomaten
  • Oliespray
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • ½ teen knoflook, geperst
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • ½ middelgrote courgette, grofgeraspt
  • 1 flinke handvol bladspinazie, fijngesneden
  • 300 g bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 50 g krenten
  • 20 g pijnboompitten, grofgehakt
  • 60 g zoutarme, magere feta, verkruimeld
  • Zeezout naar smaak
  • Gemalen zwarte peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (heteluchtoven 160 °C/gasstand 4) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de quinoa met 160 ml water in een kleine pan en breng op hoog vuur aan de kook, roer af en toe. Leg dan het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 10-12 minuten zacht koken of tot de quinoa het water geabsorbeerd heeft en gaar is. Zet weg om af te koelen.
  3. Snijd de bovenkanten van de tomaten en bewaar de kapjes voor straks. Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaten, houd hierbij de buitenkant van de tomaten heel. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en spray er wat olie in. Bak de uisnippers, knoflook en het basilicum al roerend 5 minuten of tot de uisnippers zacht en glazig zijn. Voeg het vruchtvlees van de tomaten, de geraspte courgette en de bladspinazie toe en bak 2-3 minuten mee of tot de courgette zacht is en de bladspinazie geslonken, roer af en toe.
  5. Schep de quinoa, het courgette-bladspinaziemengsel, de linzen, krenten, pijnboompitten, feta en zout en peper in een kom door elkaar.
  6. Vul de tomaten met het quinoamengsel, leg de tomatenkapjes erop en zet ze op de beklede bakplaat.
  7. Bak ze 20-25 minuten in de oven of tot de tomaten gaar zijn en vulling heet is.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde tomaten met quinoa en linzen komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “In de Griekse keuken worden tomaten en paprika’s bijna altijd met rijst gevuld. Ik besloot wat te experimenteren en heb quinoa en gedroogd fruit gebruikt – en ik ben erg blij met het resultaat :)”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: